Sven Ryckbosch deelt het recept van zijn tante: Cannelloni op Zi’Anna’s wijze

Sven Ryckbosch

Sven Ryckbosch van Foodtruck Pasta Zi’Anna deelt met veel plezier het recept van zijn overleden Italiaanse tante. Als ode aan haar wil hij dit gerecht met jullie delen, omdat ze zo fier was op haar italiaanse keuken!

Benodigdheden:

Deeg:

  • 0,5 liter melk
  • 250 gram bloem (tip 00)
  • 75 gram bloem
  • 4 eieren
  • Snuifje zout

Vulling:

  • 500 gram Gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 200 gram Mozzarella
  • 150 gram Verse Parmezaan
  • 1 eigeel
  • Oregano
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 50 gram Mascarpone

Saus:

  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 1 liter Passata di pomodoro
  • Olijfolie
  • ½ rood pepertje
  • 100 ml.room
  • 200 gr.Parmezaan
  • Enkele blaadjes basilicum

Afwerking:

  • Mascarpone
  • Basilicum 
  • Mozzarella

Bereiding:

Begin met de saus:

  • Stoof de gesnipperde ajuin samen met de look en het pepertje aan in olijfolie.
  • Voeg de passata toe, kruid met peper en zout.
  • Laat de saus gedurende 1,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  • Meng de room en de geraspte Parmezaan en de basilicumblaadjes onder de saus.

Tip: laat de korst van de Parmezaanse kaas gedurende het kookproces mee sudderen in de saus. (helpt voor de binding van de saus en geeft net dat extraatje meer aan je saus.)

De Cannelloni :

  • Meng bloem,melk,eieren en de gesmolten boter in de keukenrobot.
  • Voeg zout toe.
  • Bak het deeg zoals pannenkoeken op een laag vuurtje en laat niet te hard te kleuren.

De Vulling :

  • Bak het gehakt goudbruin aan in olijfolie.
  • Schep het gehakt in een mengkom.
  • Voeg hierbij de geraspte Parmezaan,het eigeel, de gesneden mozzarella,basilicum en oregano toe.
  • Meng het geheel met de  Mascarpone

De Afwerking :

  • Leg de vulling op een pannenkoek en rol deze op.
  • Snijd de zijkantjes mooi recht af.
  • Doe wat saus in een ovenschotel en schik hierop de opgerolde Cannelloni.
  • Oversaus nog lichtjes.
  • Bestrooi met basilicumblaadjes, Parmezaankaas, mozzarella en enkele mespuntjes Mascarpone
  • Bak In de oven op 180 gr.C. gedurende 15 min.
  • Buon Appetito!

    Wil je zelf eens proeven van de lekkere italiaanse keuken? Dat kan natuurlijk ook, want Sven heeft een eigen foodtruck met italiaanse gerechten: Pasta Zi’Anna, Viooltjesweg 4, 8630 Veurne, 0476 89 77 35.
Canneloni op zi'anna's wijze
Canneloni recept sven ryckbosch

Extra nieuws:

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de