80 jaar Johnny, 65 jaar rock ’n roll in Poperinge

80 jaar Johnny, 65 jaar rock ’n roll in Poperinge
De Poperingse zanger Johnny Carton viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Reden genoeg om een overzichtstentoonstelling te houden over zijn leven vol muziek, en specifiek zijn liefde voor de rock ’n roll.

Johnny werd op 22 maart 1940 in Oostende geboren, maar verhuisde door oorlogsomstandigheden in juni naar zijn grootouders en oom in de Krombekestraat. Het waren heel muzikale mensen en ook Johnny kreeg de microbe te pakken. Op vijfjarige leeftijd begon hij al als kindzanger op te treden.

Rock ’n rollpionier
Zijn meest avontuurlijke periode dateert van 1955 tot 1972, wanneer hij tijdens zijn optredens de rock ’n rollmuziek uit de jaren ’50 en ’60 promoot. Johnny’s idolen waren de toen nog jonge Elvis Presley als zanger en de legendarische acteur James Dean. Hij kleedde zich identiek en kamde met brillantine zijn haar tot een rock ’n rollkuif. Het leverde hem naar eigen zeggen de bijnaam van ‘zingende collegerebel’ op.

Beroepszanger
In 1960 werd hij de eerste beroepszanger uit Poperinge en de Westhoek. Johnny nam tijdens zijn zangloopbaan fonoplaten voor zeven firma’s op, zowel in het Nederlands als het Duits. In september 2011 verscheen zijn laatste fonoplaatopname “Poperinge, kei van een stad”, waarvoor hij zelf de tekst schreef en zong.
De expo loopt van 4 tot 30 september in De Letterbeek, en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Meer info
Schepen Loes Vandromme
0478 60 91 05
loes.vandromme@poperinge.be

Tijs Goethals
057 33 56 25
tijs.goethals@poperinge.be

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht