Fietsen te Poperinge

Fietsten te Poperinge

Fietsen te Poperinge: Baan je een weg tussen de Poperingse hopvelden. Van knooppunt naar knooppunt. Of waan je kampioen van Vlaanderen terwijl je de Kemmelberg beklimt.

Je kiest trouwens zelf hoe zwaar je het parcours maakt. Een competitieve rit onder vrienden, een picon-of bierfietsroute in goed gezelschap, een fietstocht vol plezierige activiteiten voor de kinderen … Of dompel je je graag onder in de geschiedenis? Laat de verschillende karakteristieke oorlogsmonumenten je hun verhaal vertellen.

Van welke route word jij kampioen?

Fietslussen: Thematische fietstochten voor iedereen: Hou je van een sportieve uitdaging? Of ontdek je graag cultuur en geschiedenis? Of je nu op zoek bent naar een sportieve, culinaire of historische fietstocht, dit is het enige wat je nog nodig hebt:

 • Een fiets
 • Een goeie uitrusting
 • Een plannetje van Toerisme Poperinge

En uiteraard goed gezelschap. Samen met vrienden of familie fietsen in de Westhoek. Een babbeltje slaan onderweg. Van tijd tot tijd even op adem komen in een bruine kroeg. Je geniet er van een frisse pint. Of misschien ga je voor een lokale picon? Plezier verzekerd.

Welke fietslus is jou op het lijf geschreven? Ontdek het hier.


Hoppelandfietsroute

Hoppelandfietsroute:

De streek rond Poperinge wordt ook wel het Hoppeland genoemd. In dit glooiende landschap banen de hopranken zich een weg naar boven. Hop voegt smaak toe aan bier en zorgt voor een langere bewaring. Je fietst langs gepassioneerde brouwers die vakkundig de lekkerste ambachtelijke bieren produceren.

Je duikt in het groen van het Helleketelbos en de Sixtusbossen en bekijkt kunst bij je passage door Watou. Onderweg geniet je van mooie vergezichten en heerlijke afdalingen, van de stilte in de Westhoek en van streeklekkers in de lokale horeca. Hoewel dit stukje Vlaanderen niet door Duitsland werd bezet, zijn ook hier de littekens van de Eerste Wereldoorlog niet uit het landschap weg te denken.

Downloads


Bierfietsroute Poperinge-Vleteren

Bierfietsroute Poperinge-Vleteren


Deze route start aan het Hopmuseum in Poperinge. Het vertrekpunt bij uitstek om op verkenning te gaan door het hoplandschap van Poperinge en Vleteren. Op je tocht kom je langs drie brouwerijen en vier hopbedrijven, maar vergeet ook niet halt te houden in één van de gezellige kroegen waar je de Westhoekbieren kan proeven.

Downloads

Meer info

 • Afstand: 34,2 km
 • Start: Hopmuseum Poperinge
 • Via knooppunten: 46 – 16 – 86 – 85 – 39 – 83 -99 – 77 – 76 – 78 – 65 – 2- 6 – 96 – 92 – 98 – 68 – 67 – 66 – 26 – 42 -46

Heuvellandfietsroute

De Kemmelberg is de hoogste heuvel van West-Vlaanderen. Sommige hellingen op deze route zijn best pittig. Boven wacht telkens een prachtig uitzicht. Je fiets tussen wijngaarden en groene stilteplekken, tussen heuvels en pittoreske dorpen, tussen bruine cafés en bruisende ontmoetingsplekken.

De Eerste Wereldoorlog is hier nooit veraf, met onder andere het Bayernwald in Wijtschate vanwaar de Duitsers het belegerde Ieper konden begluren. In Mesen beklimmen we de Sint-Niklaastoren en genieten van een fenomenaal uitzicht. Ook de Belvédère op de Kemmelberg en de mouttoren in Reningelst zijn vrij toegankelijk. De Heuvellandfietsroute is zowel veelzijdig als gevarieerd en brengt ons op de meest onverwachte plekken.

Downloads

Meer info

 • Afstand: 52,4 km of korte lus 23 km
 • Bewegwijzerd
 • Start: kerk Reningelst

Bierfietsroute Poperinge-Ieper
Bierfietsroute Poperinge-Ieper

Bierfietsroute Poperinge-Ieper

De route start aan het Hopmuseum in Poperinge, de startplaats bij uitstek om het bierlandschap van de Westhoek te verkennen. De lange route brengt je via de Sint-Sixtusabdij naar Ieper. De Kattenstad heeft ook heel wat te bieden op vlak van bier. De korte route leidt je langs hopvelden en brouwerij De Plukker meteen naar Leroy Breweries – site Boezinge.

Downloads

Meer info

 • Afstand: 38,8 km
 • Start: Hopmuseum Poperinge
 • Via knooppunten: 46 – 40 – 90 – 50 – 82 – 81 – 25 – 24 – 35 – 39 – 89 – 93 – 38 – 69 – 66 – 17 – 12 – 34 – 94 – 15 – 56 – 38 -28 – 40 – 46

Boer zkt Bank

Boer zkt Bank? 
Met dit project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten. Meer dan tien verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Wedden dat de landbouwer je dingen vertelt die je nog niet wist? 

Fietsroutes
Twee fietslussen van een veertigtal kilometer verbindt verschillende bedrijven. De filmpjes bekijk je via QR-code.

Heldenzakje
Maar onze boeren zoeken ook landbouwhelden! Voor de kinderen werden extra opdrachten gemaakt om een echte landbouwheld te worden. Ga langs bij dienst Toerisme en haal je ‘Heldenzakje’ op. Gewapend met uitleg en spelmateriaal kan je de route afleggen en onderweg de boer helpen. Voer alle opdrachten uit, verzamel stempels en haal je ‘heldencadeautje’ op. 

Mag het nog iets meer zijn? 
Plan je fietsuitstap in Poperinge en verwen jezelf onderweg met een picknickmand. Onze partners Goeste (Poperinge) en de Groenselpoorte (Reningelst) voorzien je graag van een goedgevulde picknick vol krachtvoer. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Downloads

Meer info

 • Start: Grote Markt, Poperinge
 • Via knooppunten
 • Lus 1: 40 km in Poperinge en Reningelst
 • Lus 2: 35 km via Sint-Jan-Ter-Biezen, Haringe en Proven. 

Nog meer fietsroutes ontdekken? Bezoek dan zeker volgende link: https://www.toerismepoperinge.be/Aanbod/fietsen/fietslussen

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.