Jeugddienst verstopt QR-codes met opdrachten voor jongeren

qr jeugdroute dikmsuide

Op verschillende (jeugd)hotspots in Diksmuide verstopte de jeugddienst QR-codes met leuke opdrachten en informatie. Ze dagen de jongeren (+10-jarigen) zo uit om naar buiten te gaan, de fiets te nemen en de QR-codes te zoeken. Deze actie moet de jongeren dus in beweging zetten.

Jongeren kunnen de QR-codes scannen en krijgen dan interessante weetjes of een opdracht voorgeschoteld. De locaties werden aangeduid op een kaartje. Wat zoekwerk en een fiets, meer heb je niet nodig om de QR-codes op te sporen. De jeugddienst koos voor locaties waar jongeren al vaak te vinden zijn: speelpleintjes en de jeugddienst zelf!

Ontmoet elkaar coronaproof

Jongeren kunnen dit coronaproof met hun vrienden uitvoeren, maar moeten uiteraard rekening houden met het samenscholingsverbod. Ze kunnen dus met maximaal 3 extra vrienden of vriendinnen afspreken. Je respecteert ook altijd de veilige afstand van 1,5 meter van elkaar. Het is een manier om toch in beweging te blijven en om wat bij te leren. Merk je dat het te druk is? Vertrek dan naar een andere QR-codelocatie en kom later terug.

“We vinden jongeren belangrijk en willen ze ondersteunen. Onze jongeren hebben het momenteel erg moeilijk. Dit initiatief laat hen op een veilige manier toch uit hun kot komen. Het is een nuttige tijdsbesteding tijdens de kerstvakantie om uit het isolement te geraken.” aldus schepen voor Jeugd Marc De Keyrel.  “Dit kadert eveneens in ons beleidsplan ’86 acties voor 8600’ waar we onze jongeren willen ondersteunen met verschillende initiatieven.”

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.