De stadskern van Diksmuide verandert vanaf 1 februari in een fietszone

Fietszone - Stad Diksmuide

De stadskern van Diksmuide verandert vanaf 1 februari in een fietszone. Gemotoriseerde voertuigen mogen geen fietsers inhalen en moeten zich aan de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur houden. Fietsers mogen de hele breedte van de weg gebruiken in een eenrichtingsstraat of de rechterhelft van de rijbaan in een tweerichtingsstraat.

Waar ligt de fietszone?

De fietszone omvat alle straten tussen de IJzerlaan en de Admiraal Ronarchstraat en De Breyne Peellaertstraat. De begrenzende straten zelf liggen niet in de fietszone.

Hoe herken je de fietszone?

Je herkent de fietszone aan de rode markeringen en fietslogo’s op de straat. Op de plaatsen waar je de fietszone binnenrijdt staan signalisatieborden.

Zijn fietsers nu baas?

De fietszone komt er om fietsers zichtbaarder te maken in het straatbeeld en veiliger fietsen in het stadscentrum mogelijk te maken. Fietsers dienen zich nog steeds aan de verkeersregels te houden. De voorrangsregels blijven gelden: op een kruispunt geef je als fietser nog steeds voorrang van rechts aan gemotoriseerd verkeer. Fietsers mogen ook niet op het voetpad fietsen. Hoffelijkheid komt van twee kanten!

Belangrijkste spelregels fietszone

  • De snelheid is beperkt tot maximum 30 km/uur;
  • Gemotoriseerd verkeer mag geen fietsers inhalen;
  • Fietsers mogen de volledig breedte van de weg (eenrichtingsstraat) of de rechterhelft van de rijbaan (tweerichtingsstraat) gebruiken;
  • Voorrangsregels blijven gelden, fietsers verlenen dus nog steeds voorrang van rechts aan andere weggebruikers en stoppen aan het zebrapad als een voetganger wil oversteken.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.