Western Front Trail 18 september 2021

Een epische trailwalk langs de herdenkingssites uit de Groote Oorlog. De Via Sacra – Western Front Way loopt maar liefst 1.000 km langsheen No Man’s land en de Westerse frontlijn.

Vertrekkend vanuit Nieuwpoort tot aan Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens is het daarmee de langste wandelroute in Noordwest-Europa. De eerste 95 km loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort met Diksmuide, Ieper en tenslotte Mesen.

In navolging van de Western Front Way organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw een nieuwe langeafstandswandelroute THE WESTERN FRONT TRAIL. De herdenking rond de Eerste Wereldoorlog levendig houden is de boodschap achter de Western Front Trail.

Het traject met keuze tussen 85 – 60 of 35 km respectievelijk startend vanuit Mesen, Ieper of Diksmuide komt voorbij de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog.

Eindmeet vormt de historische Westfront site in Nieuwpoort.
Meer info via www.westernfronttrail.be

HOE KAN JE DEELNEMEN? 

Deelnemen aan de Western Front Trail kan enkel via voorinschrijving. Inschrijven de dag zelf is niet mogelijk. Er is keuze tussen drie afstanden: zijnde 85, 60 of 35 km. De diverse afstanden vertrekken telkens vanuit een andere partnerstad. Alle afstanden eindigen in Nieuwpoort ter hoogte van Westfront.  Deelnemers aan de 85 of 60 km kunnen optioneel en tegen meerkost intekenen voor bustransport naar de startlocatie in Mesen of Ieper. 

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Lees deze voorwaarden grondig na. Klik hier. 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.