Gemeentelijke basisschool De Leerplaneet sluit preventief de deuren

De burgemeester van De Panne besliste deze middag, na overleg met de gemeentelijke crisiscel en het CLB, tot de onmiddellijke sluiting van de gemeentelijke basisschool De Leerplaneet in Adinkerke.

Een aantal leerkrachten en begeleiders uit verschillende klassen testten positief. De sluiting is een preventieve actie om het virus zoveel mogelijk in de kiem te smoren. 

De ouders van de kinderen werden allen op de hoogte gebracht en konden hun kind ophalen aan de schooL. In samenspraak met het CLB wordt bepaald welke kinderen getest moeten worden. De kinderen en ouders worden persoonlijk opgebeld. 

Gezien de grote verwevenheid tussen de school en het verenigingsleven, werd ook beslist om alle activiteiten van het verenigingsleven, binnen en buiten, op te schorten tot en met zondag 28/03/2021 (23.59u). 

Deze drastische beslissingen werden weloverwogen genomen om de snelle verspreiding van het virus binnen het lokaal bestuur De Panne zo snel mogelijk in de kiem te smoren.

Het lokaal bestuur doet nogmaals een oproep om sociale contacten tot een absoluut minimum te beperken en de maatregelen strikt op te volgen.

Voor verdere vragen kunnen ouders terecht op het nummer 058-42 97 38 of via vragenvanburgers@depanne.be  

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht