Lo-Reninge steunt kernwapenverbod

burgemeester Lode Morlion

ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) lanceerde eind 2018 de Cities Appeal. Dit is een internationale campagne specifiek gericht aan steden en gemeenten met de vraag om hun steun voor het VN-kernwapenverbod kenbaar te maken. Op die manier dragen de gemeentebesturen hun steentje bij om de Belgische regering te overtuigen om het VN-verbodsverdrag te ondertekenen.

De Cities Appeal werd reeds onderschreven door wereldsteden als Berlijn, Parijs, Washington en Sydney. Ook Lo-Reninge ondertekende samen met alle Westhoekgemeenten de Cities Appeal. Daarmee wordt de Westhoek de eerste ICAN-regio in de wereld.

Lo-Reninge nam recent een bord in ontvangst met daarop de tekst ‘Op naar een kernwapenvrije wereld’. Het bord zal binnenkort een prominente plaats krijgen in de gemeente.

Gisteren vrijdag 6 augustus werd ook de atoomaanval op de stad Hiroshima herdacht nu 76 jaar geleden. Naar aanleiding daarvan wappert aan het administratief centrum in Lo de ‘Mayors for Peace’ vlag. Samen met de ondertekening van ICAN Cities Appeal wil Lo-Reninge op die manier zijn blijvende steun uitdrukken voor het VN-kernwapenverbod.

Foto: Burgemeester Lode Morlion met het bord van de ICAN Cities Appeal bij de Mayors For Peace vlag aan het administratief centrum (foto stadsbestuur Lo-Reninge)

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Bloemenmarkt Veurne 2024

Bloemenmarkt Veurne 2024: Traditiegetrouw is er op Pinkstermaandag, 20 mei 2024, de Bloemenmarkt! Flaneer er tussen tal van verkoop- en infostands. Op de Grote Markt

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in