11 november: Herdenkingsfakkeltocht

herdenkingstocht fakkeltocht veurne

Dit jaar slaan ze voor de herdenkingsfakkeltocht in Veurne een andere weg in. Er wordt afgestapt van het WOI-verhaal en gekozen voor het thema ‘De Slag om Veurne 1940’ om de herdenking uit te werken. 

Tijdens een theaterwandeling maak je als bezoeker op elke stopplaats kennis met het verhaal van enkele soldaten en burgers, verteld door acteurs. Stuk voor stuk waargebeurde feiten, die getuigen van intens menselijk leed en verlies, en die de waanzin illustreren van wat een oorlog betekent. Verhalen over heldenmoed, het uitvoeren van soms zinloze bevelen, het lijden van soldaat en burger, teruggevonden in getuigenissen, geschriften en boeken.

Duidelijk geen historisch-wetenschappelijke uiteenzettingen, maar verhalen van mensen die het aan den lijve hebben meegemaakt; soldaten van gewone komaf, maar ook van de adelstand, Veurnaars en vluchtelingen. Onschuldige burgers en soldaten, geprangd tussen ‘God Save The Queen’ en ‘Gott Mit Uns’. Deze theaterwandeling zal zeker niemand onberoerd laten.

Start: Stadspark om 18u – Afstand: 2,4 km – Duur: 1u30

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.