Samen bouwen aan sterke dorpen te Poperinge

Samen bouwen aan sterke dorpen te Poperinge

Poperinge wil dat haar dorpen levendige en aantrekkelijke woonkernen blijven. De stad investeert daarom in infrastructuur en gebouwen en wil ook het gemeenschapsleven stimuleren en ondersteunen.

Verschillende acties zijn voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 en werden uitgewerkt in een dorpenplan.

De komende jaren staan er grote en kleine bouwprojecten op de agenda. Na een nieuw ontmoetingscentrum in Watou (2018) en buurtsalons in Roesbrugge (2020) en Krombeke (2021) zijn volgende sites aan de beurt: de Vroonhofsite en De Kring in het centrum van de stad, en de ontmoetingscentra van Abele, Proven en Roesbrugge in de dorpen.

De stad hoort graag jouw suggesties, ideeën en vragen. Geef je mening en help om de noden van de dorpen in te vullen. Elke Poperingenaar, ook wie niet in het desbetreffende dorp woont, kan zijn mening of suggesties kwijt over de projecten.

OC d’Hoge Schole Abele

Op 15 maart is er in OC d’Hoge Schole een brainstorm over de toekomst van het OC. Wat zijn de wensen van het dorp, hoe kan de site opgewaardeerd worden? Alle suggesties zijn die avond welkom, maar je kan ook vooraf ideeën doorgeven.

Na deze oefening zal het beleid drie financieel haalbare opties voorleggen aan de inwoners op een tweede inspraakvergadering in het OC op 3 mei. Idealiter drijft een voorstel boven, en kan de Technische dienst samen met een architect meteen na deze vergadering aan de slag.

STUUR NU AL JE IDEEËN VOOR OC D’HOGE SCHOLE

OC Karel de Blauwer Roesbrugge

Op 29 maart is er in OC Karel de Blauwer een brainstorm over de toekomst van het OC. Er opende recent een mooi buurtsalon, nu zijn er plannen om de vergaderzaal op te waarderen (bv. met nieuwe leskeuken) en/of om de grote zaal functioneler en gezelliger te maken. Maar wat wil het dorp? Hoe ziet het dorp de samenwerking met onder andere de kerk, die meer en meer als concert- en voorstellingsruimte dient? Hoe verhouden beide zich tot elkaar, en waarin moet de stad investeren in het OC zelf? Hoe verhouden Buurtsalon en de rest van het gebouw zich? 

Een tweede inspraakvergadering volgt op 23 mei met een selectie van mogelijke aanpassingen, passend binnen het budget en beleid van de stad. Nadat de knoop samen met de inwoners is doorgehakt, gaan de Technische dienst en architect (indien van toepassing) aan de slag om een plan op te stellen.

STUUR NU AL JE IDEEËN VOOR OC KAREL DE BLAUWER

OC De Croone Proven

Op 31 mei is er in OC De Croone een inspraakoefening, waar de noden van de vaste gebruikers besproken worden. Het is de bedoeling om het oudste gedeelte van het OC waar op dit moment onder andere harmonie de Volksvreugd en de bibliotheek zitten, aan te passen. Er zou een buurtsalon komen, en mogelijk ook ruimte voor de Speelpleinwerking en het IBO. Hoe al deze gebruikers zich verhouden tot elkaar, onderzoeken we samen.

Een tweede inspraakoefening kan dan in het voorjaar van 2023 volgen, nadat een architect een eerste plan opgemaakt heeft.

STUUR NU AL JE IDEEËN VOOR OC DE CROONE

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Long Course Weekend 2024

Long Course Weekend 2024: Vierde editie van Long Course Weekend Belgium verwelkomt meer dan 6.500 atleten in Nieuwpoort Nieuwpoort ontvangt in het weekend van 20

Diksmuide Nieuws

Wondernacht 2024 Diksmuide

Wondernacht 2024 Diksmuide: Op zaterdag 12 oktober verandert het stadscentrum in een donker sprookje. Bezoekers kunnen deelnemen aan een avondwandeling en genieten van een unieke

Nieuwpoort Nieuws

Lichtjeswandeling Nieuwpoort 2024

Lichtjeswandeling Nieuwpoort 2024: Op de vooravond van Wapenstilstand, op zondag 10 november 2024, organiseert de Stad Nieuwpoort in samenwerking met Wandelclub Nieuwpoort een bijzonder wandelevenement