NIEUW SKATEPARK DE PANNE KOMT ERAAN

Nieuw Skatepark De Panne Komt Eraan

NIEUW SKATEPARK DE PANNE KOMT ERAAN: Op de gemeenteraad van 21 maart werd het bestek voor de bouw van een nieuw skatepark in De Panne goedgekeurd.

Lokaal bestuur De Panne investeert in haar jeugd. Deze keer door een grondige update te geven aan het huidig skatepark. Hiermee voert De Panne een onderdeel van beleidsdoelstelling 4.6 (Jeugd) uit.

Het startschot voor een heraanleg van het skatepark werd gegeven op de gemeenteraad van maandag 21/03/2022. Het bestek voor de bouw ervan werd namelijk goedgekeurd. Op deze manier investeert De Panne € 250.000 in extra veel skateplezier aan De Boare.

Er werd vroeger al beslist dat het park met 45m² wordt uitgebreid. Door de uitbreiding en heraanleg beantwoordt de gemeente aan de vraag van lokale skaters om het skatepark te laten voldoen aan de hedendaagse wensen. Die lokale jongeren en hun inbreng zijn ook zeer belangrijk. Iedereen kan ideeën of voorstellen over het nieuwe skatepark indienen via team Groeien.

Stéphane Buyens, schepen van Jeugd, vertelt:

“Ons skatepark was aan vernieuwing toe. Met de nieuwe input van de jeugd streven we ernaar om het leukste en gezelligste skatepark te worden aan zee. Een meerwaarde en uitdaging voor onze jongeren van de Westkust.”

Skateparkbouwers kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen om het nieuwe skatepark te realiseren. De start van de bouwwerken wordt voorzien in najaar 2022, het einde wordt voorzien tegen april 2023.

Op de foto: lokale skaters, Mike Maenhout (medewerker team Sport), Stéphane Buyens (schepen van Jeugd), Bram Degrieck (burgemeester), Stiene Van Quaquebeke (teamlead Groeien), Maarten Maes (jongerenwerker)

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Bloemenmarkt Veurne 2024

Bloemenmarkt Veurne 2024: Traditiegetrouw is er op Pinkstermaandag, 20 mei 2024, de Bloemenmarkt! Flaneer er tussen tal van verkoop- en infostands. Op de Grote Markt

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in