BK Wielrennen ook in Veurne

Logo Veurne

Op zondag 26 juni strijden de Belgische eliterenners voor de nationale titel in het wielrennen. Het kampioenschap vindt in Middelkerke plaats, maar ook onze stad speelt een prominente rol in het parcours. Zo moeten de deelnemers twee grote lussen rijden doorheen het stadscentrum en De Moeren. Houd rekening met verkeershinder tussen 13.20 en 14.50 uur.

Het peloton vertrekt om 12.15 uur in Middelkerke en zal via de Izenbergestraat rond 13.20 uur Wulveringem binnenrijden. Daarna gaat het langs de Kwadestraat en de Sikkelstraat richting De Moeren en de Cobergherstraat. Via Adinkerke en de Duinkerkestraat komen de renners naar het stadscentrum en trekken ze door de Peter Benoitlaan, Zuidstraat, Zuidburgweg en de Vaartstraat richting Alveringem. 

De renners leggen dezelfde lus daarna nog 1 keer af. Na die tweede ronde vervolgt het peloton haar weg door de Albert-I-Laan, Brugse Steenweg en Toekomstlaan om langs Booitshoeke rond 14.50 uur ons grondgebied te verlaten.

Tijdens de passages van de wedstrijd is er natuurlijk geen verkeer mogelijk op het parcours. Zo’n tien minuten voor iedere doortocht zullen de straten verkeersvrij worden gemaakt. Er geldt ook een parkeerverbod van 12 tot 15 uur in de straten waar de wedstrijd passeert.

Het volledige parcours vind je via deze pagina.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.