Wereldtop van de danssport komt naar De Panne

Wereldtop van de danssport komt naar De Panne

Het lokaal bestuur zet mee haar schouders onder de organisatie van het wereldkampioenschap Jazz – Modern Dance in 2023.

Volgend jaar in november is De Panne gedurende een week de hotspot voor danssporters. Tussen de 3.000 en 4.000 dansers zullen tijdens het wereldkampioenschap Jazz – Modern Dancehet beste van zichzelf geven in het Proximus Theater.

Het Wereldkampioenschap is een organisatie onder de vleugels van de International Dance Organization (IDO) die delegaties uit de hele wereld verwacht. Het zal de eerste keer zijn dat dit kampioenschap in België plaatsvindt.

Competitie

De categorieën, voor kinderen tot volwassenen, zijn solo’s, duo’s, small groups & formations en dit in de stijlen jazz, ballet en moderne dans. De juryleden zullen uit de vele dansers officiële wereldkampioenen aanduiden.

Het competitieve gedeelte is belangrijk, maar uiteraard is het ook een leuk event, waar de sfeer en het culturaliseren centraal zullen staan.

Stéphane Buyens, schepen van Sport:

“Het lokaal bestuur heeft de eer om gastgemeente te zijn van een wereldkampioenschap. En dat zal honderden jonge sporters naar De panne brengen. We waren al de koers gemeente bij uitstek en nu worden we ook de dansgemeente van Vlaanderen.”

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht