Sportersbelevenmeeraward tweede jaar op rij voor Diksmuide 

2022 blijkt voor Diksmuide het jaar van de prijzen te zijn. Eind september wonnen ze in Hongarije een gouden medaille voor hun deelname aan de Europese groen- en leefmilieuwedstrijd Entente Florale. Vorige week viel die eer te beurt aan de sportdienst met de sportersbelevenmeeraward van Sport Vlaanderen binnen de categorie van steden tussen 14.000 en 25.000 inwoners.  

“De collega’s van de sportdienst beleefden vorige week heel wat meer dan andere weken. Ze gingen tijdens de uitreiking van de sportersbelevenmeerawards in de Topsporthal in Gent op woensdagavond 7 december aan de haal met de hoofdprijs in de categorie van steden tussen 14.000 en 25.000 inwoners.” Met de award kwam ook een cheque van 2.000 euro. Zwijndrecht en Ingelmunster waren de andere steden die op het podium postvatten. Diksmuide wint deze trofee voor het tweede jaar op rij. Dit jaar werden West- en Oost-Vlaanderen als 1 regio beoordeeld, wat onze overwinning deze keer nog specialer maakt. 

Beloning voor het harde werk 

Sport Vlaanderen selecteerde 6 criteria waarbinnen steden en gemeenten projecten mochten indienen. Diksmuide deed dat voor ieder criterium, waarvoor ze vorige week rijkelijk werden beloond. “De prijs is een verdienste van het hele team. In en rond het prachtig sportcomplex realiseren ze iedere dag een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Ze doen dit met heel veel goesting en enthousiasme. De gewonnen award is een schitterende beloning voor hun harde werk”, zo glundert sportschepen Marc De Keyrel. 

Criterium 1: Sporten zonder drempels 

Als Mivos-gemeente werkte Diksmuide mee aan de G-sportdag die doorging in Houthulst. ’s Ochtends waren de kinderen en jongeren welkom, in de namiddag was het de beurt aan de volwassenen met mentale en gedragsbeperkingen. De deelnemers konden verschillende sporten uitproberen. 

Criterium 2: Sportief gezin 

Iedere eerste weekend en derde woensdag van de maand worden toffe attracties en speelelementen opgesteld in het multibad en een gedeelte van het grote baantjesbad van familiezwembad De Pluimen. Dit terugkerend initiatief werd in 2022 omgedoopt tot Slide & Splash’. 

Criterium 3: Georganiseerd sportaanbod 

Op zondag 18 september vond de eerste editie van ‘Diksmuide Verenigdt’ plaats, een verenigingenmarkt in de autovrije straten van het stadshart van Diksmuide. De woordspeling in de naam verwijst naar: “Diksmuide verenigt alle verenigingen. Zij zorgen er op hun beurt voor dat Diksmuide verenigd is.” Het bewuste gebruik van ‘dt’ zorgde voor heel wat ruchtbaarheid. Aan ‘Diksmuide Verenigdt’ namen meer dan 70 verenigingen deel waaronder 15 sportverenigingen. 

Criterium 4: Sportieve school 

De sportdienst organiseerde op donderdag 29 september het project ‘Schoolvissen’. 100 kinderen van de gemeentelijke basisscholen kwamen langs op de site van de IJzerboomgaard om kennis te maken met de hengelsport in een doorschuifsysteem. Er werden 4 workshops voorzien: een initiatie hengelen, een fluisterboottocht, uitleg over de inheemse vissoorten met aquaria en een demo van de soorten hengeldisciplines. Het voeren van een positief beleid rond hengelen is een van de acties uit het beleidsplan 86 acties voor 8600. 

Criterium 5: Sportieve werkplek 

Zaterdag 19 november namen bedrijven het tegen elkaar op tijdens de ‘Zwemmarathon’ in familiezwembad De Pluimen. Bedrijven mochten zich inschrijven met minimaal 4 en maximaal 10 collega’s om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen in 1 uur. 

Criterium 6: Sportieve vrije tijd

Diksmuide is de eerste ‘Vive le Vélo!’-stad in Vlaanderen. Het populaire televisieprogramma komt tot leven dankzij zes thematische fietsroutes, met onderweg informatieve video’s in gekende ‘Vive le Vélo!’-stijl met visuele en tekstuele ondersteuning van Karl Vannieuwkerke. Op zaterdag 4 juni werd een heus fietsfeest op de Grote Markt van Diksmuide georganiseerd om de zes gloednieuwe ‘Vive le Vélo!’-fietsroutes in te rijden.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.