WAAR WATER WAS

waar water was

Stap aan boord voor een onvergetelijke belevenis: “Waar Water Was”, een anderhalf uur durende tocht vol geschiedenis, emotie en verwondering langs de majestueuze Ganzepoot in Nieuwpoort.

Je avontuur begint met een adembenemende filmische introductie onder het imposante Albert I Monument, waar je wordt ondergedompeld in het unieke verhaal van de Eerste Wereldoorlog aan de IJzer. Het bezoekerscentrum Westfront neemt je mee op een meeslepende reis, en je voelt de emoties en gebeurtenissen van die tijd als nooit tevoren.

Daarna betreed je het water en steek je de sluisdeuren over, omgeven door de rustgevende wateren van de Ganzepoot. Terwijl je verder vaart, word je omringd door aangrijpende herdenkingsmonumenten die het verhaal van deze historische plek completeren.

Tijdens je tocht, zowel op het land als op het water, zullen indrukwekkende en intieme geluids-, klank- en video-installaties het totale verhaal tot leven brengen. Elk geluid, elke klank en elk beeld dragen bij aan de diepgaande en meeslepende ervaring die je nog lang bij zal blijven.

De magie van “Waar Water Was” wordt mede gecreëerd door de getalenteerde makers van het gerenommeerde jaarlijkse evenement “De Grote Schijn” in Antwerpen. Hun expertise en artistieke stempel verheffen dit belevingsevent tot een ongekende hoogte.

Mis deze unieke kans niet en koop nu je tickets voor “Waar Water Was”. Deze uitzonderlijke tocht vindt plaats van 1 november 2023 tot 4 november 2023 en belooft een ervaring te zijn die je nog lang zult koesteren.

Koop hier tickets

Wanneer?

01/11/2023 tot 04/11/2023

Contact

Toerisme Nieuwpoort Hendrikaplein 11
8620 Nieuwpoort

058 22 44 68
toerisme@nieuwpoort.be

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Wulps Weekend 19-21 juli 2024

Wulps Weekend 19-21 juli 2024: Feest in Wulpen! Heb je nog geen plannen tussen 19 en 21 juli 2024? Dan moet je zeker afzakken naar Wulpen voor

Koksijde Nieuws

Garnaalfeesten Oostduinkerke 2024

Garnaalfeesten Oostduinkerke 2024: Zet de zomer feestend in met de 73e editie van de Garnaalfeesten! Een ode aan de garnaal en in het bijzonder aan

Koksijde Nieuws

INTERNATIONAL K9-DAY 2024

INTERNATIONAL K9-DAY 2024: De netwerkorganisatie ANTW4WVL (een samenwerking tussen de politiezones Antwerpen, Polder, RIHO, Vlas en Westkust) organiseert voor de vierde keer de International  K9-DAY . Tijdens