Herstel plattelandswegen Veurne

Herstel plattelandswegen Veurne

Opnieuw herstel van plattelandswegen te Veurne:

Volgende maand start Veurne met het herstel van een derde pakket aan plattelandswegen. Binnen het meerjarenplan was er hiervoor een schijf vrijgemaakt van 8,97 miljoen euro.

De Noordmoerstraat, Debarkestraat, Proostdijkstraat, Klokhofstraat, Heidenstraat, Moerkerkestraat, Landbouwersstraat, Boonakkerstraat, Bewesterpoort West, Bulskampstraat en Jagersstraat zullen tegen half 2024 hersteld zijn. 

De eerste werken gaan in september van start in de Bulskampstraat, Landbouwersstraat, Noordmoerstraat en Heidenstraat. Het gaat telkens om bepaalde segmenten die worden hersteld, niet de volledige straat. De wegen zijn dan afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er moet een omleiding worden gevolgd.

Eerder werden al de Heydehoekstraat, Zwart-Paardstraat, Landsheerstraat, Krommegrachtstraat, Presendestraat, Doornstraat, Boonakkerstraat, Gouden-Hoofdstraat, Kasteeldreef, Driekoningenstraat, Pompstraat, Kwadestraat, Booitshoekestraat, Pervijzestraat, Zoutenaaiestraat en Middenweg aangepakt.

De plannen en verschillende fases zijn terug te vinden via www.veurne.be/nl/plattelandswegen.

Quote Anne Dequidt, schepen van Openbaar Domein: “Een nieuwe asfaltlaag, een nieuwe betonverharding, elk van deze plattelandswegen krijgt haar eigen aanpak qua herstel, zodat ze opnieuw vlot toegankelijk zijn voor het verkeer en fietsers.” 

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni