Taptoe Koksijde 2024

Taptoe Koksijde 2024

Taptoe Koksijde 2024: Wist je dat het oorspronkelijke gebruik van het trompetsignaal genaamd ‘Taptoe’ een militaire oorsprong had? In vroegere tijden fungeerde dit signaal als een oproep voor soldaten die zich in de kroegen van de stad bevonden, om terug te keren naar hun posten, terwijl het ook diende als een signaal voor de kroegbazen om de tap letterlijk dicht te draaien, waardoor het bier niet meer werd getapt.

Tegenwoordig heeft ‘Taptoe’ een meer vredige betekenis gekregen, gerelateerd aan de muziekuitvoeringen van harmonieën, fanfares, drumbands en andere muzikale ensembles. Op zaterdag 4 mei hebben we het genoegen om deze muzikale traditie met trots te presenteren, waarbij verschillende korpsen zich verenigen om hun prachtige muziek ten gehore te brengen. Verwacht je aan een avond vol harmonieuze klanken, gebracht door talentvolle en gepassioneerde muzikanten.

Je wordt uitgenodigd om de schitterende melodieën te komen ervaren die worden verzorgd door de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Koksijde, de Koninklijke Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke, Jong El Fuerte en El Fuerte, wat resulteert in een indrukwekkende verzameling van maar liefst 160 muzikanten die hun talenten bundelen.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 mei en begint om 17.00 uur, en duurt tot 19.30 uur. Een onvergetelijke avond vol muzikale pracht en samenhorigheid staat op het programma.

Kom en laat je betoveren door de kracht van muziek, samen met gelijkgestemde liefhebbers van harmonie en melodie. We verwelkomen je graag voor een avond vol muzikale verwennerij en verbondenheid.

Taptoe Koksijde 2024
Datum: zaterdag 4 mei 2024
Uur: 17u – 19u30

Taptoe 2023

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni