Panne Beach Endurance 2024

Panne Beach Endurance 2024

Panne Beach Endurance 2024: De Panne Beach Endurance: Dé Ultieme Strandrace voor Mountainbikers! Op zondag 17 november 2024 schiet de 28ste editie van de Beach Endurance uit de startblokken. Schrijf je dit jaar voordelig in als early bird, bereid je voor met een professioneel trainingsschema op maat. Doe met je bedrijf of team mee aan de business race. Geniet met je familie van een fietsfestival op zaterdag! Beleef het mountainbike strandracen als nooit tevoren.

De Panne Beach Endurance: Ben jij klaar om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen? Mountainbikers, dit is jullie kans! Ieder jaar verzamelen de beste beachbikers op het iconische strand van De Panne voor wat bekendstaat als “de Moeder aller strandraces” – en ook jij kan erbij zijn!

De Panne Beach Endurance is de grootste en oudste strandrace van België, met jaarlijks meer dan 1000 deelnemers uit 6 verschillende landen. Deze internationale strandrace biedt een unieke ervaring voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers. De uitdaging? Een explosieve massastart en een 52 kilometer lang parcours over zand en door uitdagende hindernissen, waaronder een spectaculaire beklimming in de camping “Le Perroquet” (Frankrijk) en bevoorrading in Bray-Dunes.

Waarom deelnemen aan De Panne Beach Endurance?

  • Unieke strandrace: Het is dé ultieme strandrace voor mountainbikers in België en ver daarbuiten.
  • Internationale flair: Met deelnemers uit heel Europa, en een parcours dat zelfs door Frankrijk loopt.
  • Spectaculaire massastart: Meer dan 1000 rijders starten tegelijk vanaf het strand ter hoogte van de Leopold I-Esplanade.
  • 52 kilometer vol adrenaline: Race over het zand, trotseer natuurlijke en kunstmatige hindernissen, en test je doorzettingsvermogen.

Praktische informatie:

  • Locatie startnummer afhalen: Sporthal Den Oosthoek, Sportlaan 2.
  • Massastart: Op het strand bij de Leopold I-Esplanade.
  • Inschrijvingen: Vooraf inschrijven kan vanaf september tot 7 dagen voor de wedstrijd via beach-endurance.be – geen inschrijvingen op de dag zelf.
  • Prijs: €22,00 per deelnemer.

Supporters zijn welkom!

Ook voor supporters is De Panne Beach Endurance een feest. Na de massastart kun je langs het parcours plaatsnemen om je favorieten naar de finish te schreeuwen.

Topplekken voor supporters:

  • Massastart: Meer dan 1000 bikers die tegelijk vertrekken. Pure actie!
  • Finishzone op de Zeedijk (Leopold I-Esplanade): Volg de koers live via groot scherm en juich je favorieten naar de eindstreep.
  • De Zeelaan (de Bult): Een uitdagend deel van het parcours waar bikers een stelling moeten overwinnen voordat ze opnieuw het strand op stormen.

Genieten na de race

Na de wedstrijd kun je in de lokale horecazaken heerlijk nagenieten en praten over de indrukwekkende prestaties van de rijders.

Mis deze legendarische strandrace niet!

Extra nieuws:

Alveringem Nieuws

Zware gitaren, warme harten

Zware gitaren, warme harten: De kleine kerk van Oeren wordt omgetoverd tot een unieke concertlocatie. Twee metalbands zullen de avond vullen met zware gitaren en

Alveringem Nieuws

EVERSAMBOS VIERT FEEST

EVERSAMBOS VIERT FEEST: Aan de start van de Week van het Bos brengen we een ode aan 30 jaar natuurpracht in het Eversambos. We nodigen

Alveringem Nieuws

Halloween Smoefeltocht

Halloween Smoefeltocht: Een griezelige Smoefeltocht in Alveringem! Bereid je voor op een Halloween-avond met eten, drinken en spanning! Niet voor bangeriken en gevoelige zielen. Datum: