Militaire Veldkeuken Lo-Reninge

De Gapaardhoek was in de Eerste Wereldoorlog een logistiek knooppunt achter het front. Militaire eenheden konden er tijdelijk de loopgravenoorlog achter zich laten en tot rust komen. Het barakkenkamp “Camp de Américains” werd gebouwd in 1917. Het bood onderdak aan één Belgisch infanteriebataljon en bevatte 14 bakstenen slaapbarakken.

In het kamp stond een veldkeuken met erachter een waterput. Het zijn nu de laatste getuigen van het oorlogsverleden van de Gapaardhoek. Dit erfgoed werd op 28 juli 2011 beschermd als monument.

De veldkeuken werd in het kader van de ruilverkaveling Sint-Rijkers eind 2016 – begin 2017 gerestaureerd en publiek toegankelijk gemaakt. Het stalen raamwerk geeft het verdwenen deel van het gebouw weer. De site is in eigendom en beheer van stad Lo-Reninge.

Militaire veldkeuken
Romanestraat8647 Lo-Reninge

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.