Koksijde in de kopgroep voor fietsgemeente

Koksijde in de kopgroep voor fietsgemeente

Koksijde in de kopgroep voor fietsgemeente

In oktober 2019 konden burgers een bevraging invullen omtrent het fietsen in hun gemeente. Koksijde werd als beste fietsgemeente verkozen binnen de categorie tussen 20.000 en 50.000 inwoners.

Mensen vinden het heel aangenaam en comfortabel fietsen in Koksijde. Ze vinden dat Koksijde het zeker verdient om fietsgemeente te worden.

Nu gaat Koksijde de laatste fase in bij de verkiezing van fietsgemeente. Er volgt nog een audit door de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde. Op 6 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Fietscongres.

Burgemeester Marc vanden Bussche: ‘Sinds kort zijn de A. Boudrystraat, de Vanmaldeghemstraat, de Pylyserlaan en de Abdijstraat fietsstraten. Zo hebben we een route vanaf Oostduinkerke-Dorp tot Koksijde volledig op fietsers afgestemd. In de toekomst willen we dat nog verder uitbreiden richting zowel Nieuwpoort als De Panne. Momenteel zijn we de mogelijkheden nog aan het onderzoeken. Ook het systeem van deelfietsen willen we verder uitwerken.”

“We willen iedereen zoveel mogelijk op de fiets”, zegt schepen van Mobiliteit Guido Decorte. “Het heeft tijdens de drukke zomermaanden geen zin om met de auto in Oostduinkerke, Koksijde of Sint-Idesbald rond te rijden, als je met de fiets veel sneller op je bestemming geraakt. We moedigen ook ons eigen personeel aan om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen.”

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Bloemenmarkt Veurne 2024

Bloemenmarkt Veurne 2024: Traditiegetrouw is er op Pinkstermaandag, 20 mei 2024, de Bloemenmarkt! Flaneer er tussen tal van verkoop- en infostands. Op de Grote Markt

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in