Alveringem Avenue 19 juli 2024

Alveringem Avenue 19 juli 2024

Alveringem Avenue 19 juli 2024 : We nemen je mee naar een wereld van humor, magie en mysterie. Maak kennis met tal van straatartiesten met klinkende namen zoals Madame Fleur, Lange Gust, De arm der wet, Marshmellow Man, enz. Reuzenkip Fabienne is er op zoek naar de liefde en we sluiten af met een vurige show. Alle acts vinden plaats in en rond het evenementendorp. De toegang is gratis, de bar sluit om 23.45 u. en het terrein wordt om 00 u. afgesloten.

Wanneer? : Donderdag 19/07/2024 van 19u tot 00u.
Waar? : Sint-rijkerstraat 19 – 8690 Alveringem

Benieuwd naar welke artiesten op Alveringem Avenue 19 juli 2024 ?

Madame Fleur – Theater Lapstok

3 x 40’
Madame Fleur, de zus van de rozenverkopers, loopt rond met haar bloemenwagentje. Omdat het vandaag een speciale dag is, mogen de bezoekers gratis een bloem aan elkaar geven. Madame Fleur wil haar broers niet in de weg zitten, dus vandaag geen rode rozen! Maar in elke theepot zit genoeg keuze, ze licht de symboliek van de bloemen graag eventjes voor je toe. Ben jij het zonnetje in huis, dan geef je natuurlijk een zonnebloem, maar er zijn ook kusmealsjeblieftjes en plaagmenietjes of wiljemetmespelenmadeliefjes. En welke bloem betekent ‘ik lust je rauw’ en wat doet dat theepotje met cactussen daar? Een humoristische walking act voor jong en oud en te spelen op allerlei locatie. Zowel binnen als buiten voorziet ze bezoekers van een bloem.

Vogelen – Gusta

2 x 40’
Een hilarische mobiele animatie.
Reuzenkip Fabienne is op zoek naar de liefde. Op straat en tussen de mensen. James – de deftige dwerg op haar rug – is vooral op zoek naar publiek. Want hij heeft Fabienne een heleboel kunstjes geleerd! Maar Fabienne is moeilijk onder controle te houden. En dan verschijnt reuzenhaan Fabrizio ook nog eens op het toneel. De vonk springt meteen over. Met knetters dat de pluimen er van af vliegen! Een passiespel met vleugeltjes, voor kinderen van 3 tot 103 jaar oud.

De Typotheek
3 x 40’
Alledaagse woordenschatten op wenskaartformaat. Sinds hun prijs “Beste Straattheateract op Gentse Feesten 2019” is deze act niet meer weg te slaan van evenementen en ook dit jaar hebben ze terug heel wat in petto! De Typotheek is een antiek magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden, dat meteen tot de verbeelding spreekt. Van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes,
hoekjes, doosjes, er is zelfs een letterplant.

Bijhorend: twee Typothekers: Ietwat wereldvreemde, vriendelijke woordverzamelaars die in
speelse interactie gaan met het publiek. Geef hen jouw lievelingswoord of kies iets uit hun collectie en zij maken er “à la minute” een postkaart van met een origineel gedicht én unieke illustratie! Wie weet mag je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord adopteren of krijg je een gepersonaliseerd pianodeuntje cadeau!
Met hun gevarieerde acties is de Typotheek verrassend leuk voor een breed publiek. Zo gaat iedereen naar huis met een leuke herinnering aan een bijzondere dag! Dankzij het blanco postkaart formaat van waaruit gestart wordt, kan ook een postkaart met uw logo de basis vormen. Zo wordt uw event een moment om nooit te vergeten.

Lange Gust + circusworkshop – Sven Roelants
1 x 45’ Lange Gust
Lange tenen, lange benen, dansen, bewegen. Een trottinette, een claxonnette, jongleren, improviseren, rode neus – geen keus. Wielen bewegen, kom je mee? O-wie-wat-waar? Daar! Laaaaaaaaange Gust!

1 x 60’ circusworkshop
Hier maken zowel jongeren als volwassenen kennis met alle circustechnieken waaronder evenwicht, jongleren, acrobatie, diabolo,… Je krijgt hierbij de kans om zelf circustechnieken uit te proberen.

Flora – Jules Tingles
2 x 40’
Twee fleurige dames dwarrelen rond op het ritme van Franse chansons. Flora plant graag zaadjes op het terrein en geeft de bloemen water. Maar met haar lange benen lukt dat niet altijd even goed. Ze vraagt hulp aan de allerkleinste spruiten en als beloning krijgen deze helpende handen ook wat water op hun wortels zodat ze flink groeien. En als dat groeiwater toch niet werkt naar behoren, zullen de kinderen misschien niet zoveel groeien maar toch zeker wat openbloeien…

Camera Obscura – Theater Tieret
Speeltijden nagevraagd
(P.S. De act zal waarschijnlijk een Solo-act zijn, aangezien één van de twee acteurs op vakantie is, maar de act wordt ook vaak solo gespeeld). Kijk eens naar het vogeltje! Een authentieke portretfotograaf ontvangt uw gasten en lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal mét hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte dubbele tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld. Perfectie blijkt plots toch van deze wereld, al durft alles soms wel eens lichtjes uit de hand te
lopen. Clichés vallen bij bakken naar beneden en wie laatst lacht, heeft waarschijnlijk de klik
gemist.

De voorbije seizoenen bleek deze ‘multiverbale mime-act’ op tientallen festivals en cultuurmanifestaties in Vlaanderen én Nederland (Gentse Feesten, Uitmarkt Amsterdam …) de ideale publiekstrekker, tot groot jolijt van toevallige passanten, doelbewuste theaterfreaks en organisatoren. Ideaal als straat- of nevenact op festivals, bij openingen van het nieuwe theaterseizoen, feestjes allerhande, kortom overal waar schoon volk rondloopt! Interactief, mobiel en op maat van úw publiek. Alstublieft!!

Gilbert en René: Arm der wet (en van geest) De Lachgasten

3 x 40’
Gilbert en René zijn twee agenten van ver voor de politionele eenmaaking. Getooid in een officieel uniform en gewapend met een officieel onderzoeksmandaat bevragen, begeleiden, bevelen en begoochelen ze uw genodigden. Dankzij hun gewiekste speurneus, hun jarenlange ervaring & hun diepgaande kennis van zowat elke materie ontdekken ze de ene na de andere overtreding. Als rasechte ambtenaren volgen Gilbert & René nauwkeurig de administratieve & reglementaire geplogenheden. Gelukkig willen ze uw feestje niet vergallen, aan de hand van een eenvoudig boete kunnen grote & kleine overtredingen ad hoc worden geregeld.

Marshmellow Man – Straatanimatie.eu
2 x 30’ of 1 x 60’
Ontdek de sensatie van marshmallows roosteren met een vlammenwerper! Maak kennis met de wereldkampioen van het ‘snelste marshmallows roosteren’. Binnen enkele seconden zijn ze perfect gaar, zodat je gasten kunnen genieten van smeltende, sappige marshmallows op hun favoriete evenement.
Onze artiest, met een coole hanenkam in Marshmallow stijl, brengt een ongekende energie en snelheid
naar het roosterproces. Hij brandt de marshmallows in recordtijd, wat zorgt voor een spectaculaire show en een heerlijke traktatie voor alle aanwezigen.

Lucifer’s Party – Compagnie That’s it
1 x 20’ – slotshow
Laat je verrassen door vuurspuwen, fakkeljongleren, diabolo, eenwieleren op een 2 meter hoge eenwieler, hoola hoop, en een doos lucifer’s! Met humor en op speelse wijze maken de artiesten connectie met het publiek. Tijdens de show beleef je samen met de artiesten een spetterend feest met mooie beelden en een knallend einde! Lucifer’s Party, That’s it!

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.