Bellenblaasactie in scholen Koksijde 31/05

Bellenblaasactie in scholen Koksijde 31 05

Koksijde organiseert bellenblaasactie in alle Koksijdse scholen op 31 mei ‘Werelddag Zonder Tabak’


Met de bellenblaasactie wil de gemeente Koksijde inzetten op generatie rookvrij. Met de gezondheid van de kinderen op nummer 1.

Generatie Rookvrij wil ieder kind, in elke fase van het opgroeien, beschermen tegen tabaksrook.
Door niet meer te roken in het zicht van kinderen, worden ze weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Op die manier wordt rookvrij opgroeien vanzelfsprekend en wordt niet-roken de norm.

Dit jaar nog wordt ingezet op het rookvrij maken van de sportterreinen in Koksijde. Daarna komen andere plaatsen waar veel kinderen en jongeren samenkomen aan de beurt (speeltuinen, schoolomgeving, …)

Om dit project onder de aandacht te brengen, wil Koksijde samen met alle leerlingen van het basisonderwijs een statement maken.

Daarom lanceert de gemeente een bellenblaasactie waarbij alle kinderen in zoveel mogelijk scholen van Koksijde op hetzelfde moment bellenblazen.


Ons statement? We blazen liever bellen dan rook!


Deze actie zal plaatsvinden tijdens de ochtendpauze (10 uur) op woensdag 31 mei. De gemeente Koksijde voorziet voor elk kind van de deelnemende scholen een bellenblazer.


Schepen Lander Van Hove van Onderwijs en Jeugd en de werkgroep Generatie Rookvrij zullen aanwezig zijn in de gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke.

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw