Bellenblaasactie in scholen Koksijde 31/05

Bellenblaasactie in scholen Koksijde 31 05

Koksijde organiseert bellenblaasactie in alle Koksijdse scholen op 31 mei ‘Werelddag Zonder Tabak’


Met de bellenblaasactie wil de gemeente Koksijde inzetten op generatie rookvrij. Met de gezondheid van de kinderen op nummer 1.

Generatie Rookvrij wil ieder kind, in elke fase van het opgroeien, beschermen tegen tabaksrook.
Door niet meer te roken in het zicht van kinderen, worden ze weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Op die manier wordt rookvrij opgroeien vanzelfsprekend en wordt niet-roken de norm.

Dit jaar nog wordt ingezet op het rookvrij maken van de sportterreinen in Koksijde. Daarna komen andere plaatsen waar veel kinderen en jongeren samenkomen aan de beurt (speeltuinen, schoolomgeving, …)

Om dit project onder de aandacht te brengen, wil Koksijde samen met alle leerlingen van het basisonderwijs een statement maken.

Daarom lanceert de gemeente een bellenblaasactie waarbij alle kinderen in zoveel mogelijk scholen van Koksijde op hetzelfde moment bellenblazen.


Ons statement? We blazen liever bellen dan rook!


Deze actie zal plaatsvinden tijdens de ochtendpauze (10 uur) op woensdag 31 mei. De gemeente Koksijde voorziet voor elk kind van de deelnemende scholen een bellenblazer.


Schepen Lander Van Hove van Onderwijs en Jeugd en de werkgroep Generatie Rookvrij zullen aanwezig zijn in de gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Toeren in de Moeren

In samenwerking met het lokaal bestuur organiseert Okra-Sport+ van 20 t.e.m. 22 juni de 13de editie van Toeren in de Moeren. Dit unieke evenement biedt

Diksmuide Nieuws

Zomerse Vrijdagen 2023 Diksmuide

Zomerse Vrijdagen 2023 DiksmuideJuli – Augustus Zing en swing mee op de Zomerse Vrijdagen tijdens juli en augustus bij de lokale horeca. Voor één keer

Nieuwpoort Nieuws

Rommelmarkt Ter Duinen 2023

Zondag 18juni 2023 is er terug tussen 6u en 16ude jaarlijkse rommelmarkt op het groene domein van Zorgverblijf Ter Duinen. Bezoekers: GratisStandhouders: 6€ voor 6