Dag van het Park 2024

Dag van het Park 2024

Dag van het Park 2024 : Naar aanleiding van ‘Dag van het Park 2024’ zal er in samenwerking met Natuurpunt Poperinge-Vleteren een 24-ureninventarisatie van het stadspark georganiseerd worden.

Daarbij inventariseren we van zaterdagavond tot zondagavond zoveel mogelijk dieren (vogels, amfibieën, nachtvlinders, dagvlinders en andere insecten, …) in het stadspark. Dit zal dan gekoppeld worden aan enkele activiteiten tijdens ‘Dag van het Park’.

Zondag om 5u30 kan er een vroegevogelwandeling doorgaan met de focus op de vogels in het park en wat aandacht voor de nachtvlinderinventarisatie. Inschrijven verplicht via https://shop.poperinge.be/mijn/evenement/bb25bb16832311a3dde18570f52fd09d.

Het programma gaat verder in de namiddag, van 14:00 uur tot 18:00 uur, met een diverse selectie aan activiteiten die plaatsvinden in het bruisende stadspark:

 1. Vernieuwen van het insectenhotel: Het stadspark wordt een hub voor natuurlijke ontdekkingen terwijl we het insectenhotel vernieuwen. Kinderen worden uitgenodigd om hun eigen insectenhotelletje te creëren, een leuke en educatieve ervaring.
 2. Waterscheppen: Ga mee op avontuur en ontdek fascinerende waterdiertjes tijdens het waterscheppen. Een boeiende activiteit voor jong en oud om de natuur van dichtbij te ervaren.
 3. Infostand over de 24-ureninventarisatie: Leer meer over de biodiversiteit van het stadspark tijdens een bezoek aan de infostand over de 24-ureninventarisatie. Ontdek de diverse flora en fauna die het park te bieden heeft.
 4. Infostand van Poezewoef: Maak kennis met Poezewoef en ontdek hoe je kunt bijdragen aan het welzijn van dieren. Een informatieve en inspirerende ervaring voor alle dierenliefhebbers.
 5. Start ticketverkoop theaterproject ‘Toekomststraat’: Ontdek de magie van theater en koop je tickets voor het boeiende theaterproject ‘Toekomststraat’. Een kans om te genieten van creatieve verhalen en betoverende voorstellingen.
 6. Rondlopend muziekgroepje: Geniet van de vrolijke deuntjes van een rondlopend muziekgroepje terwijl je door het park wandelt. Een muzikale toevoeging aan de sfeer van de dag.
 7. Kinderanimatie: Laat de kinderen zich vermaken met leuke activiteiten zoals grime, een schommeldraak en meer. Een speelse en kleurrijke toevoeging aan de middag.
 8. Workshops door de maakbib: Doe mee aan boeiende workshops georganiseerd door de maakbib en ontdek je creatieve kant. Een kans om nieuwe vaardigheden te leren en je eigen kunstwerken te maken.
 9. Voorleesmomenten in het park: Ontspan en geniet van voorleesmomenten in het park, perfect voor gezinnen die even willen ontspannen en genieten van een goed verhaal.
 10. Spelen met laserguns: Ga de uitdaging aan en speel spannende spelletjes met laserguns tussen obstakels. Een avontuurlijke activiteit vol actie en adrenaline.
 11. Initiatie slackline: Test je balans en coördinatie tijdens een initiatie slackline-sessie. Een leuke uitdaging voor wie op zoek is naar een nieuwe ervaring.
 12. Petanque en Kubb: Speel een ontspannen spelletje petanque of Kubb met vrienden en familie. Een leuke manier om samen te zijn en te genieten van het mooie weer.
 13. Stadsparkbar: Verfris jezelf en ontspan bij de stadsparkbar, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en hapjes te midden van de groene omgeving van het park

Organisatie

Stad Poperinge

Grote Markt 1 , 8970 Poperinge

Wanneer

 • zondag 26 mei 2024 van 14:00 tot 18:00 uur

Locatie

Burggraaf Frimoutpark

Komstraat , 8970 Poperinge

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni