De Dodengang Diksmuide

De Dodengang Diksmuide

De Dodengang Diksmuide: Verken het historische Belgische loopgravenstelsel in de Diksmuidse Dodengang

Betreed het enige overgebleven Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog, de Diksmuidse Dodengang. Dit indrukwekkende erfgoed biedt een unieke kijk op het oorlogsverleden. In 2014 werd het bijbehorende interpretatiecentrum volledig vernieuwd, waardoor bezoekers via interactieve applicaties, levensgrote foto’s, films en meer dan 100 originele objecten het verhaal van deze beruchte Dodengang kunnen ontdekken.

Let op! Bij de ingang van de Dodengang is alleen betaling met een bankkaart mogelijk, contant geld wordt niet geaccepteerd. Daarnaast zijn honden niet toegestaan in de Dodengang.

Wil je een rondleiding met een gids? Stuur dan een e-mail naar toerisme@diksmuide.be en wij zorgen voor een bezoek met een deskundige gids. Een gegidste rondleiding duurt ongeveer 1 uur en kost € 60 voor een groep van maximaal 25 personen.

Tarieven De Dodengang Diksmuide:

  • Individueel: € 5 per persoon (alleen betaling met een bankkaart).
  • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis toegang.

Ontdek de gruwelen en de heldendaden van de Eerste Wereldoorlog terwijl je door de loopgraven van de Diksmuidse Dodengang loopt. Verdiep je in de geschiedenis van deze historische site en laat je meeslepen door de verhalen van de soldaten die hier hun leven op het spel zetten. Een bezoek aan de Dodengang is een aangrijpende en educatieve ervaring die je niet snel zult vergeten.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.