De havengeul Nieuwpoort

Beleef het vissersleven van vroeger en nu. Via de Vismijn, het Kattesas en de wandelpromenade stappen we langs de oudste jachthaven en het unieke natuurreservaat “De IJzermonding” met zijn schorren en slikken. Wist jij trouwens waarom er zoveel gebroken mosselschelpen te vinden zijn?
De uitkijktoren biedt ons de mogelijkheid om allerhande soorten vogels te spotten. Wie goed kijkt, ontdekt misschien wel een zeehond.
We worden ook even terug geflitst in de tijd: de Slag bij Nieuwpoort (1600), WO I, WO II, de tijd van de mijnenvegers. De stormvloedkering zal ervoor zorgen dat we altijd droge voeten hebben.

Een blik op het verleden, het heden en de toekomst van de haven van Nieuwpoort.

De vissershaven – de jachthavens – het kattesas – het Maritiem Park – het Prins Mauritspark – …

Afspraak: Kaai, aan het Vissersmonument (tramhalte Nieuwpoort-Stad).

Let op: Deze wandeling loopt van Nieuwpoort-Stad naar Nieuwpoort-Bad. Je kunt per tram of te voet terugkeren naar de startplaats. 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.