Duinpark Kykhill De Panne

Het duinpark Kykhill in De Panne is een van de trekpleisters van deze badplaats en is bovendien een wat vreemd verhaal. Het duinpark is namelijk een echt symbool van de samenkomst van diverse werelden. Zowel liefhebbers van Fauna en Flore, concertgangers als mondaine burgers hebben hun weg gevonden naar het duinenpark en blijven die weg ook vinden. Het is een plek om te genieten van al wat de natuur te bieden heeft en wordt ook gebruikt als locatie bij uitstek om heel wat events en sociale gebeurens in en rond De Panne te organiseren.

In 2013 werd het in verval geraakte Duinpark Kykhill volledig in zijn voormalige glorie hersteld. De plek is letterlijk de groene long van de badplaats en is een echte zandtuin inclusief de zo typische duinbeplanting. Er werden bij de heraanlegging heel wat zitbanken en wandelpaden aangelegd om het er aangenaam toeven te maken. Maar dat zegt natuurlijk nog altijd niets van de rijke geschiedenis van deze Kykhill.

De kykhill is de hoogste bestaande duin in De Panne. Dat de naam gelezen kan worden als kijkheuvel is daarbij niet toevallig gekozen. Dankzij haar hoge ligging was de Kykhill van oudsher de geprefereerde locatie van de vissersvrouwen die stonden uitkijken naar de aankomende vissersboten. Dit deden ze om zo snel mogelijk te kunnen helpen de netten de vis te lossen. Rond deze heuvel werden dan ook heel wat residentiële gebouwen gebouwd die het geheel een echt mondain karakter gaven. In het begin van de twintigste eeuw verschenen zelfs de eerste villa’s op de heuvel die vandaag de dag nog steeds te bewonderen zijn. Tijdens de heropbouwing werd overigens ook de oude functie van kijkheuvel niet vergeten: bovenop het duingebied is immers een uitkijkplatform gebouwd met een mooi zicht op de Dumontwijk en de zee.

De natuur

Het typische duinenlandschap is ruim aanwezig op het Duinpark Kykhill en is dan ook zeker een bezoekje waard als je een grote fan bent van de fauna en flora die daarbij horen. Vogelspotters zullen hier zeker hun ding kunnen doen maar ook gewoon lekker wandelen en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft is meer dan mogelijk. Even uitblazen? Niet alleen zijn er voldoende zitbankjes maar ook meer dan genoeg mogelijkheden om er even bij te gaan liggen en van de stralende zon te genieten!

Het kloppend hart van De Panne

Het Duinpark Kykhill is ook misschien wel het hart van De Panne. Heel wat evenementen en concerten worden immers in het Duinpark gehouden. Het is dan ook een echte idyllische setting om even een avondje uit te beleven om alle zorgen te vergeten. Als je in de buurt van De Panne bent is het dan ook altijd een goed idee even de kalender erbij te nemen of er toevallig niets te doen is in het Duinpark Kykhill. Je moet het toch ooit in je leven eens meegemaakt hebben: een heerlijk event tussen de duinen met de frisse zeelucht in je haren. Kan niet beter toch.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.