Duitse militaire begraafplaats Diksmuide

In de Diksmuidse deelgemeente Vladslo, aan de rand van het Praetbos, bevindt zich één van de grootste Duitse militaire begraafplaatsen in Vlaanderen. Deze rustplaats voor 25.645 gesneuvelde Duitse soldaten ontroert niet alleen door de ingetogenheid, maar ook door de aanwezigheid van de wereldberoemde beelden ‘Het Treurend Ouderpaar’ van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz. Zij ontwierp deze sculpturen uit verdriet en liefde voor zoon Peter. Hij sneuvelde op 18-jarige leeftijd nabij Diksmuide tijdens de Grote Oorlog 1914-1918.

Het treurende Ouderpaar geeft gestalte aan het grenzeloze verdriet dat de oorlog berokkende. Het beeld is uitgegroeid tot een monument voor alle doden, van alle nationaliteiten, die als slachtoffer vielen in de oorlog. Het symboliseert het universeel verdriet van alle ouders die een kind verloren door het oorlogsgeweld.

Verken ook de omgeving van de begraafplaats in een mooi stukje Praetbos. Een ommetje van 2,5 km brengt je bij de Praetboshoeve, een speciale gedenkmuur en enkele bunkertjes, getuigen van het Duitse kampement van 100 jaar geleden. 

Houtlandstraat 3 8600 Diksmuide – Vladslo

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.