Infomarkt over vernieuwing Zeelaan

Infomarkt vernieuwing Zeelaan

Infomarkt over vernieuwing Zeelaan dinsdag 25 april, Onze-Lieve-Vrouwekerk, De Panne

Onder de slagzin “De Zeelaan, hart van De Panne” wil het lokaal bestuur De Panne van de Zeelaan een aantrekkelijke en veilige boulevard maken. De vervanging van de tegels is de aanleiding. Ze komen los van de ondergrond en ze zijn glad, zeker bij nat weer. Dit probleem gaat De Panne oplossen. Meteen een goed moment om over de volledige inrichting van de Zeelaan na te denken. Hoe maken we van deze straat een aangename en praktische plaats voor zowel wandelaars, bewoners als winkeliers?

Het lokaal bestuur wil daar niet zomaar aan beginnen. Schepen Wim Janssens: “We werken vanuit de ideeën van bewoners, handelaars en horeca-uitbaters uit de Zeelaan. Een eerste initiatief kwam enkele weken geleden. Een groep van zogenaamde ‘Meedenkers’ ging aan de slag begeleid door externe deskundigen. De groep was samengesteld uit zowel leden van gemeentelijke adviesraden, de winkeliers en de bewoners van de straat. Tijdens een wandeling door de straat en een nabespreking wisselden de Meedenkers heel wat ideeën uit.”

Bij de vernieuwing van de Zeelaan moeten veel knopen worden doorgehakt. Dit gaat van de keuze van de soort tegels tot de inrichting door middel van vuilbakken, fietsenstallingen, etc. Parkeren en de veiligheid van voetgangers en fietsers wordt bekeken. De terrassen worden besproken maar ook de afwerking met groen. Ten slotte gaat het ook over kunst en erfgoed.

Op basis van de input van de Meedenkers gingen de ontwerpers aan de slag om de nieuwe Zeelaan uit te tekenen. Burgemeester Bram Degrieck: “De eerste concepttekeningen van de ontwerpers zullen te zien zijn op een infomarkt voor alle geïnteresseerde burgers. Ook dan krijgt iedereen nog de kans om zijn of haar mening te delen. In juni worden de definitieve plannen goedgekeurd door de gemeenteraad en in het najaar starten de werken.”

Over het project wordt ruim gecommuniceerd. In de straat door middel van infozuilen, in het infoblad ‘De Panne Leeft’, de (digitale) nieuwsbrief, op sociale media en op het digitaal participatieplatform ‘Wijsneuzen’. Iedereen is welkom op de infomarkt op dinsdag 25 april van 14 tot 20 uur. Omwille van praktische redenen is inschrijven nodig via www.depanne.be/zeelaan of op het nummer 058 42 89 33.

Infomarkt vernieuwing Zeelaan
dinsdag 25 april, Onze-Lieve-Vrouwekerk, De Panne

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

115 jaar Brandweer Nieuwpoort

115 jaar Brandweer Nieuwpoort: Brandweer Nieuwpoort viert zijn 115-jarig bestaan! Kom langs op 10 augustus vanaf 11 u. in het Prins Mauritspark en ontdek het

Nieuws Veurne

Gezinswandeling goed gemutst

Gezinswandeling goed gemutst: Ken je de heks Bette Blaere ?! En die architect Sébastien? Al gehoord van Karel Cogge? Of Willem of Arthur? Delvaux? Nee,

Diksmuide Nieuws

Streekbierfestival Diksmuide

Streekbierfestival Diksmuide: Kom en geniet van een bruisend weekend op de Grote Markt in Diksmuide! Dit bierfestival belooft een feest te worden voor jong en