Kunstencentrum Ten Bogaerde

0 / 5

Your page rank:

Kom gratis genieten van kunst, erfgoed en natuur op deze unieke locatie.

Kunstencentrum Ten Bogaerde is een unieke plaats waar kunst, natuur en erfgoed samenvloeien in een oase van rust. Jaarlijks vinden er twee hedendaagse kunsttentoonstellingen plaats en in de tuin en op de eerste verdieping vind je de vaste collectie kunstwerken van George Grard. Een bezoek is volledig gratis.

Erfgoed

De site die u bezoekt is een abdijhoeve. De geschiedenis van de abdijhoeve Ten Bogaerde keert terug tot ca. 1240 wanneer de Duinenabdij het hoogtepunt van haar macht beleeft. De Duinenanabdij eploiteerde in die periode een 25-tal abdijhoeves zoals de uithoven Hemme (Ramskapelle), Allaertshuizen (Wulpen) en Ten Bogaerde (Koksijde).
Vraag uw erfgoedwandeling Ten Bogaerde aan via cultuur@kokijde.be en ontdek tijdens de rondleiding de fascinerende geschiedenis van dit uithof van de Duinenabdij.

Natuur

De omliggende natuur zorgt voor verstilling en rust. De site is gelegen in een uniek beschermd landschap. Meer in het bijzonder ligt de site in een landschap met een ‘Duin-polderovergang’ die wordt beschermd wegens de esthetische, historische en natuurwetenschappelijke waarde.

Praktisch

GRATIS TOEGANG
De site en de beeldentuin zijn altijd gratis toegankelijk.
Het kunstencentrum is open wanneer er tentoonstellingen zijn. In het najaar is er de tentoonstelling ‘In de steigers’ van 26 oktober 2019 tot 5 januari 2020.
Het is steeds mogelijk om het Kunstencentrum op aanvraag te bezoeken met een gids (60 euro, max. 25 personen per gids).
Info en vragen: 058 53 34 40 of cultuur@koksijde.be

Adres & Bereikbaarheid

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde