Museum Krekelhof

t Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet in de meest strikte zin van het woord. Als verwoede verzamelaars van al wat maar enigszins naar ambacht ruikt, wist de familie Vandamme in de loop der jaren een enorme verzameling met tal van unieke objecten en volledige kabinetten aan te leggen.

Het museum brengt in maar liefst 19 thema’s en aanverwante beroepen een hulde aan de vroegere keuterboer.

In 2015 onderging het museum een complete metamorfose.

Het voormalige praatcafé op de gelijkvloers maakte plaats voor de tattoo-praktijk “The Fisher King” , toen nog Beautiful Freak” genaamd. Onder de hoede van conservator Vincent Hocquet vormt “’t krekelhof” een thuisbasis voor expo’s, evenementen en maandelijkse intieme huiskamerconcerten gekend als “de museumsessies”.
Ambachten- en curiosamuseum ’t Krekelhof
Koninklijke Baan 237
8670 Koksijde
058/51.12.38
www.museumkrekelhof.be
info@museumkrekelhof.be

Open:
van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11.00 tot 17.00, laatse bezoek om 16.30

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.