Ontdek vanop het dek

De haven van Nieuwpoort is de enige natuurlijke haven van de Belgische kust. Het is een getijdenhaven, gelegen aan de monding van de IJzer. Als kleinste haven van de Belgische kust staat Nieuwpoort thans bekend om de hoge kwaliteit en versheid van de aangevoerde vis en garnaal. Door de stijgende populariteit van de watersport werd de jachthaven uitgebreid, waardoor Nieuwpoort zichzelf de grootste jachthaven van de Noord-Europese kust mag noemen.
Vanop het dek van de Zeester maakt men kennis met de specifieke woordenschat eigen aan het waterleven en met het reilen en zeilen in en om de havengeul. De rondvaart gaat langs het natuurreservaat De IJzermonding, de vissers- en handelshaven, het sluizencomplex De Ganzepoot met het Koning Albert I-monument en de Eurojachthaven Novus Portus.
Een aanrader voor wie het leven in en rond de haven op een andere manier wil beleven.

Opmerking: Toerisme Nieuwpoort maakt geen reservaties voor de havenrondvaarten. De gidsen worden zelf voorzien door rederij Seastar.

Voor meer informatie en/of reservatie:
Rederij Seastar
R. Orlentpromenade 2, 8620 Nieuwpoort
tel. 058 23 24 25 – info@seastar.be – www.seastar.be

Duur: Eén uur

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.