Overzichtstentoonstelling Vigor Boucquet

Overzichtstentoonstelling Vigor Boucquet

Overzichtstentoonstelling Vigor Boucquet: Met de overzichtstentoonstelling “Vigor Boucquet” geven we samenvatting van het leven en het werk van deze Veurnse Vlaamse Meester. De expo maakt onderdeel uit van het themajaar 2024: ‘400 jaar Landshuis‘. Vigor Boucquet (1618/19-1677) zag immers heel wat kenmerkende Veurnse gebouwen gerealiseerd worden tijdens zijn leven, waaronder ook de voltooiing van het Stad- en Landshuis.

Hij hanteerde een barokke kunststijl, waarin hij voornamelijk opdracht tot diverse godsdienstige taferelen voltooide, alsook enkele portretten. Zijn werken kan je bewonderen in heel wat grote internationale musea, of iets dichterbij in verschillende kerken (Nieuwpoort, Lo, Veurne…). Met deze overzichtstentoonstelling brengen we voor het eerst een groot aantal van zijn werken samen. Niet te missen dus!

Meer dan tentoonstellen – Conservatie

Vooraleer de werken van Vigor Boucquet tentoongesteld worden gaat er aandacht naar hun conditie. In functie van de langdurige bewaring is het noodzakelijk om bedreigende factoren, zoals schade door vocht en licht, schimmels en insecten te gaan behandelen. 

Om de werken in alle veiligheid en optimale staat te gaan exposeren voert de Stad Veurne conservatie van de werken uit.

Deze conservatie wordt gerealiseerd door een vrijwilligersteam onder leiding van professioneel conservator Danielle Depoortere. Hun ervaring met de lopende conservatie van de Veurnse kunstcollectie is zeer waardevol om deze taak te vervullen.

Overzichtstentoonstelling Vigor Boucquet PRAKTISCH

01/07/2024 – 31/08/2024  

Maandag-vrijdag: 9u-17u (laatste toegang 16u15)
Zaterdag, zondag & feestdagen: 10u-17u (laatste toegang 16u15)

Locatie: Stad- en Landshuis, Grote Markt 29 (ingang via Visit Veurne)

Prijs: De tentoonstelling is gratis toegankelijk

Quote Jonas Bel, Veurne Plus, schepen van Cultuur: “In het kader van ons themajaar kunnen we met trots deze overzichtstentoonstelling van Vigor Boucquet voorstellen. Eén van de kenmerken van het themajaar was om het Stad- en Landshuis, dat 400 jaar oud is, van binnenuit te laten tonen. Daar slagen we met deze tentoonstelling met verve in!”

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

115 jaar Brandweer Nieuwpoort

115 jaar Brandweer Nieuwpoort: Brandweer Nieuwpoort viert zijn 115-jarig bestaan! Kom langs op 10 augustus vanaf 11 u. in het Prins Mauritspark en ontdek het

Nieuws Veurne

Gezinswandeling goed gemutst

Gezinswandeling goed gemutst: Ken je de heks Bette Blaere ?! En die architect Sébastien? Al gehoord van Karel Cogge? Of Willem of Arthur? Delvaux? Nee,

Diksmuide Nieuws

Streekbierfestival Diksmuide

Streekbierfestival Diksmuide: Kom en geniet van een bruisend weekend op de Grote Markt in Diksmuide! Dit bierfestival belooft een feest te worden voor jong en