Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit

Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit

Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit: Het wagenpark van het lokaal bestuur heeft er sinds vorige week twee elektrische voertuigen bij. Voor de voertuigen – die straks vooral de dienst Publieke Ruimte zullen ondersteunen – werd bewust gekozen voor groene mobiliteit.

Diksmuide investeert in milieuvriendelijke voertuigen

De voertuigen zijn volledig elektrisch en kunnen dubbel gebruikt worden. Naast de laadruimte bieden de wagens elk plaats aan vijf inzittenden. Leg je de achterste zetels plat, dan creëer je extra laadruimte en tover je de wagen om tot een lichte bestelwagen. Beide wagens zullen dagelijks op de baan zijn voor onder meer de opvolging van wegenwerken en het groen- en wegbermbeheer.

Technische specificaties

Deze elektrische voertuigen hebben een vermogen van 90 kW en een koppel van 245 Nm. De actieradius bedraagt 300 kilometer (in ecostand). De wagen wekt zelf elektriciteit op bij het vertragen of afremmen.

Duurzame voorbeeldfunctie

Door te investeren in twee volledig elektrische voertuigen, kiest het lokaal bestuur bewust voor duurzame, groene mobiliteit. Met deze aankoop wil de stad het goed voorbeeld geven en zowel de burger als bezoeker duidelijk maken dat Diksmuide investeert in milieuvriendelijke voertuigen.

Kostenplaatje

Het lokaal bestuur betaalde 39.864 euro per wagen (inclusief 21% btw). Zo’n 20% van het totaalbedrag is gesubsidieerd dankzij de EFIN2025-premie. Da’s een premie voor steden en gemeenten die aandeelhouder zijn van EFIN en zo het verduurzamen van het energiebeleid ondersteunt. De Diksmuidse autohandelaar Vandenbunder leverde beide voertuigen. Op de foto herken je van links naar rechts schepen Martin Obin, schepen Greet Dever, burgemeester Lies Laridon, zaakvoerder Luc Vandenbunder, Hendrik Mostrey (teamleider Garage en Metaal), schepen Katleen Winne en Jeroen

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni