Sven Ryckbosch deelt het recept van zijn tante: Cannelloni op Zi’Anna’s wijze

Sven Ryckbosch

Sven Ryckbosch van Foodtruck Pasta Zi’Anna deelt met veel plezier het recept van zijn overleden Italiaanse tante. Als ode aan haar wil hij dit gerecht met jullie delen, omdat ze zo fier was op haar italiaanse keuken!

Benodigdheden:

Deeg:

  • 0,5 liter melk
  • 250 gram bloem (tip 00)
  • 75 gram bloem
  • 4 eieren
  • Snuifje zout

Vulling:

  • 500 gram Gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 200 gram Mozzarella
  • 150 gram Verse Parmezaan
  • 1 eigeel
  • Oregano
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 50 gram Mascarpone

Saus:

  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 1 liter Passata di pomodoro
  • Olijfolie
  • ½ rood pepertje
  • 100 ml.room
  • 200 gr.Parmezaan
  • Enkele blaadjes basilicum

Afwerking:

  • Mascarpone
  • Basilicum 
  • Mozzarella

Bereiding:

Begin met de saus:

  • Stoof de gesnipperde ajuin samen met de look en het pepertje aan in olijfolie.
  • Voeg de passata toe, kruid met peper en zout.
  • Laat de saus gedurende 1,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  • Meng de room en de geraspte Parmezaan en de basilicumblaadjes onder de saus.

Tip: laat de korst van de Parmezaanse kaas gedurende het kookproces mee sudderen in de saus. (helpt voor de binding van de saus en geeft net dat extraatje meer aan je saus.)

De Cannelloni :

  • Meng bloem,melk,eieren en de gesmolten boter in de keukenrobot.
  • Voeg zout toe.
  • Bak het deeg zoals pannenkoeken op een laag vuurtje en laat niet te hard te kleuren.

De Vulling :

  • Bak het gehakt goudbruin aan in olijfolie.
  • Schep het gehakt in een mengkom.
  • Voeg hierbij de geraspte Parmezaan,het eigeel, de gesneden mozzarella,basilicum en oregano toe.
  • Meng het geheel met de  Mascarpone

De Afwerking :

  • Leg de vulling op een pannenkoek en rol deze op.
  • Snijd de zijkantjes mooi recht af.
  • Doe wat saus in een ovenschotel en schik hierop de opgerolde Cannelloni.
  • Oversaus nog lichtjes.
  • Bestrooi met basilicumblaadjes, Parmezaankaas, mozzarella en enkele mespuntjes Mascarpone
  • Bak In de oven op 180 gr.C. gedurende 15 min.
  • Buon Appetito!

    Wil je zelf eens proeven van de lekkere italiaanse keuken? Dat kan natuurlijk ook, want Sven heeft een eigen foodtruck met italiaanse gerechten: Pasta Zi’Anna, Viooltjesweg 4, 8630 Veurne, 0476 89 77 35.
Canneloni op zi'anna's wijze
Canneloni recept sven ryckbosch

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Waves Festival Adinkerke 2025

Waves Festival Adinkerke 2025: Muziek, sfeer en familieplezier! Ben je klaar voor hét zomerevenement van de Westkust? Kom dan op zaterdag 12 en zondag 13

De Panne Nieuws

Kykhillrun 2025 De Panne

Kykhillrun 2025 De Panne: Gratis loopwedstrijd voor lagere schoolkinderen Ren mee over de Kykhill en verover de trofee! Op zoek naar een sportieve uitdaging voor

Nieuws Veurne

Noeste Slaepers Expo Veurne

Noeste Slaepers Expo Veurne: Fototentoonstelling van Kris Dewitte eert creatieve Veurnaars Van 21 juni tot 2 november 2025 verandert de Stenen Zaal van het Stad-