Toeren & Loeren 2023

Toeren en Loeren 2023

Toeren & Loeren 2023 : Ontdek Veurnse kunstenaars langs een gezellige kunstpromenade. Deze kunstenpromenade heeft intussen zijn status als een Veurnse traditie verworven. Jaarlijks kan je in aanloop naar de winterperiode steevast gaan turen en luren bij kunstenaars. Volop worden talenten, ambachten en unieke creaties tentoongesteld in eigen atelier of op locatie.

In het weekend van 15, 16 en 17 december worden deuren geopend en kunstwerken geëtaleerd. Deze editie met als thema, en hoe kan het anders dan het cultureel jaarthema van 2023, de poëzie.

Praktisch Toeren & Loeren 2023

Tijdens het derde weekend van december stap je binnen in tal van uitzonderlijke kunstlocaties waar elk met een eigen talent voor creatie zijn of haar werken tentoonstelt. Wandel tussen 14u en 19u van de ene inspiratiebron naar de andere. Een wandelroute verbindt de locaties in het stadscentrum, maar ook ateliers in de deelgemeenten zijn te bezoeken.

Het overkoepelde thema ‘poëzie’ dient breed opgevat te worden. De kunstenaars moet zich niet gaan beperken tot het klassieke geschreven woord, maar mag uitgedaagd worden om een poëtische noot in zijn of haar werk te brengen. Denk aan een gevoel die een kunstwerk oproept, het verhaal die het vertelt met slechts één beeld of hoe je een lyrisch concept kan omzetten in beeldtaal. Poëzie verbindt, verruimt en stimuleert zodanig de kunstenaar en bezoeker

Wedstrijd Toeren & Loeren 2023

In 2023 wordt een wedstrijd gekoppeld aan Toeren & Loeren. Het doel van de wedstrijd is om lokale hedendaagse kunstenaars te stimuleren en ondersteunen. Alsook de actieve verzameling van hedendaags werk en kunstenaars van de Veurnse kunstcollectie te bevorderen. 

Tijdens de deelname aan Toeren & Loeren kan elke individuele deelnemer één van eigen kunstwerk selecteren voor inzending tot de wedstrijd. Dit kunstwerk wordt tentoongesteld door de deelnemer gedurende Toeren & Loeren.

Beoordeling gebeurd door zowel een jury, als door publieksstem.

Op volgende elementen wordt gelet:

  • Band van de kunstenaar met Veurne   
  • Onderwerp (Veurne, cultureel themajaar, Toeren & Loeren thema of algemeen sterk verhaal en concept)  
  • Technische vaardigheid en kwaliteit 
  • Materiaal (kwalitatief en duurzaam) 
  • Beschrijving, motivering en ontstaansverhaal van het kunstwerk
  • Realistisch toegewezen aankoopprijs 

Het winnend werk wordt, met steun van de culturele raad, opgenomen in de Veurnse kunstcollectie. 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.