Tsjoekebos Poperinge

tsjoekebos poperinge

Dit jonge speelbos ligt vlak naast de Vleterbeek, nog binnen de stadsring van Poperinge. De inrichting van het bos gebeurde in samenspraak met de lokale jeugd. Vooral de kleine ravotters kunnen hier hun hart ophalen in de gezonde buitenlucht. Het bos is opgedeeld in verschillende zones waarbij rekening werd gehouden met de natuurwaarden, het recreatieve aspect en de veiligheid. Langs de straatzijde staat een ondoordringbare meidoornhaag en de bomen in de boszone zijn stevige snelgroeiende bomen.

De ondiepe poel en het grachtennetwerk bieden een leefomgeving aan de gewone pad, de kleine watersalamander en de groene kikker. Stadsvogels vinden er een onderkomen en een plekje om hun nestje te bouwen. De naam Tsjoekebos werd gekozen door de stedelijke jeugdraad en verwijst naar het geluid van een rijdende stoomtrein. Het huidige wandelpad dat tevens in het speelbos is geïntegreerd was vroeger de spoorlijn Poperinge-Hazebrouck, een spoorlijn van strategisch belang tijdens de Eerste Wereldoorlog voor de bevoorrading van de Ypres Salient.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.