Uitkijktoren Lampernisse

Uitkijktoren Lampernisse

Uitkijktoren Lampernisse: De kerktoren van Lampernisse is voortaan dagelijks gratis toegankelijk als uitkijkpunt. Op 24 meter hoogte krijg je een adembenemend 360°-uitzicht over de historische komgronden rond Lampernisse, van de West-Vlaamse heuvels tot aan de Kust.

Het nieuwe uitkijkpunt maakt deel uit van Horizon 2025. Met dit project wil Westtoer samen met de Provincie West-Vlaanderen tegen 2025 een twintigtal nieuwe uitkijkpunten realiseren in het West-Vlaamse landschap.

Indrukwekkende beleving

Dankzij de openstelling van de kerktoren als uitkijkpunt kan de bezoeker van op bijna 24 meter hoogte genieten van een 360°-zicht over de historische komgronden rond Lampernisse, en bij uitbreiding over de hele Westhoek: van de West-Vlaamse heuvels tot aan de Kust.

De toren telt 126 trappen en op weg naar de top leer je dat dit schijnbare ‘niets’ boogt op een rijkgevulde geschiedenis. Herenboer Nicolaas Zannekin en auteur Clem Schouwenaars gidsen je naar boven en geven je boeiende informatie over het landschap en de geschiedenis van de streek.

Boven ontdek je seizoensgewijs de eindeloze pracht en de stille kracht van dit unieke stukje Westhoek. Hier heb je geen duizelingwekkende hoogte nodig om te genieten van een open landschap, vrij van hoogbouw en obstakels. Dit ‘iets’, zoiets, dat ‘alles’ vind je enkel en alleen in Lampernisse.

Unieke ligging

Het uitkijkpunt is een ideaal vertrekpunt om de regio te verkennen, dankzij de gunstige ligging op het provinciale fietsnetwerk, de IJzerbroeken- en de Boterlandfietsroute, de roze Vive le Vélo-fietsroute en de Zannekinwandelroute


Meer info: www.lampernisse.horizon2025.be

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni