Wandelroutes Koksijde

wandelroutes koksijde

Artiestenwandelroute (9,3 km):
Je doorkruist de Noordduinen richting Sint-Idesbald, het kunstenaarsoord waar kunstenaars zoals Paul Delvaux, Georges Grard, Willem Elsschot, Walter Vilain en zovele anderen hebben gewoond en/of gewerkt. Het struinen door de mooie villawijken maakt deze wandeling compleet. Er is eveneens een verhard alternatief (volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk) mogelijk

IJslandvaarderswandelroute (5 km):
Een vrij gemakkelijke wandeling in Koksijde-Dop, waarbij je de Hoge Blekker, de hoogste duin van de Vlaamse kust, en twee verschillende gebieden van de Noordduinen doorkruist.

Kruwerswandelroute (10,8 km):
Een duinenwandeling op en top: je doorkruist maar liefst 5 natuurgebieden tijdens deze wandeling. Je start doorheen de Oostvoorduinen, stapt door het Hannecartbos, keert na een strandwandeling terug doorheen de Zeebermduinen, de prachtige Ter Yde duinen en de Plaatsduinen. Een pittige maar niet te versmaden tocht.

Polderwandelroute (13,2 km)
Een ietwat lange wandeling zonder hoogteverschillen door de weidse polders van deelgemeente Wulpen, met bezoek aan het Willibrordusputje, het dorpscentrum en het natuurgebied rond Koksijde Golf Ter Hille. Er is eveneens mogelijkheid de route in te korten met een verhard alternatief. Dit alternatief is volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk.

Schipgatwandelroute (5,8 km)
Deze wandeling start aan de Hoge Blekker in Koksijde-Dorp en gaat via het natuurgebied “De Doornpanne” naar de Schipgatduinen, een brede duingordel vlakbij het strand. Daarna keer je terug langs de mooie villawijken naar de startplaats.

Spelleplekkewandelroute (8,1 km)
Een volledig verharde wandeling tussen Oostduinkerke-Dorp en Oostduinkerke-Bad. Je wandelt doorheen het gebied waar vanaf de jaren 1900 de eerste vissersnederzetting werd gesticht en waar sindsdien duizenden naalden (“spellen”) werden gevonden. Vandaar de naam van deze route. De wandeling is, rekening houdend met enkele heuvelachtige stukken, volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk.

Witte Burgwandelroute (10,5 km)
Via een prachtige lus doorheen natuurgebied “De Doornpanne” leidt deze wandeling je langs de villawijken van de Witte Burg en eindigt met een verrassend duinenpaadje, evenwijdig aan de zee.

De wandelkaart is te koop bij de dienst toerisme aan € 3, daar staan in totaal 7 wandelingen op, onder andere deze.
1. Artiestenwandelroute
2. Ijslandvaarderswandelroute
3. Kruwerswandelroute
4. Polderwandelroute
5. Schipgatwandelroute
6. Spelleplekkewandelroute
7. Witte Burgwandelroute

Locatie en bereikbaarheid: 

Zeelaan 303 -8670 Koksijde

Routebeschrijving:Google Maps(externe link)
Telefoonnummer: +32 (0)58 51 29 10
E-mail: toerisme@koksijde.be
Website: http://www.visitkoksijde.be

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.