Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over zee en duinen: het Westerpunt!

Westerpunt is een geometrische, luie trap die je vanaf de wandeldijk mee de hoogte inneemt, tot je uittorent boven het strand, om je dan weer verder mee naar beneden te nemen naar het lager gelegen strand of de dijk. Het verbindt symbolisch de zee met de duinen, de natuur met de kust, de bewoners met elkaar.

Dankzij de unieke ligging naast de duinen en het Westhoekreservaat is het een echte trekpleister. Ervaar een adembenemend uitzicht van 360 graden en ontdek het prachtige landschap.

  • Einde betonnen wandeldijk richting Frankrijk, toegang via het Zeilwagencentrum (Dynastielaan 20)
  • Open sinds 3 mei 2024

Tipbezoek het punt bij hoogtij. Dan wordt de ingang op het strand overspoeld door zeewater.

Westerpunt De Panne HET BOUWWERK

Het bouwwerk is 6 meter hoog en staat autonoom van de betonnen wandeldijk. Het werd in beton gerealiseerd: dat is een robuust materiaal dat qua kleur en structuur mooi aansluit bij het strand en de duinen en dat is opgewassen tegen het agressieve zeeklimaat. 
 

Ontwerp: Studio MOTO
Realisatie: Furnibo 
Met behulp van project Horizon 2025, een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en Westtoer.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni