Workshops over Phishing en Scootmobielen

Workshops over Phishing en Scootmobielen

Workshops over Phishing en Scootmobielen: Op vrijdag 17 mei organiseert de Seniorenadviesraad in samenwerking met de lokale politie Spoorkin en Stad Veurne een infonamiddag over Phishing en Veilig in het verkeer met een Scootmobiel.


Onder het motto Laat je niet bedotten organiseren we een infonamiddag over online oplichting door valse e-mails, websites of berichten. Maar hoe herken je die valse e-mails en hoe maak je het onderscheid met betrouwbare berichten? Antwoorden hierop krijg je van inspecteur Stephanie Bulcke.

Aansluitend loodst inspecteur Peter Sanders je op een veilige manier met je scootmobiel door het verkeer. Je scootmobiel betekent een stuk persoonlijke bewegingsvrijheid. Van zodra je op de openbare weg komt, moet je dezelfde verkeersregels volgen als de andere weggebruikers. Dit is nodig om zelf veilig te rijden en om ervoor te zorgen dat je geen andere weggebruikers in gevaar brengt.

Praktisch

De infonamiddag vindt plaats op vrijdag 17 mei in het Dienstencentrum De Zonnebloem van 14 tot 16.30 uur en wordt gratis aangeboden. Bovendien trakteert de Seniorenadviesraad iedereen op koffie en taart.

Omwille van praktische redenen vragen we je om ten laatste tegen 14 mei in te schrijven via 058 31 57 78, zonnebloem@veurne.be of aan de balie van het Dienstencentrum.

 
Quote Peter Roose, burgemeester “De lokale politie vervult hiermee haar gemeenschapsrol om senioren weerbaar te maken in het maatschappelijk leven.”

Quote Guido Hoste, CD&V, schepen van Welzijn: “Voor je het weet ben  je bij de neus genomen op het internet! En daarom willen we onze inwoners veilig op weg helpen. Niet alleen online, maar ook in het echte leven door hen te leren hoe ze veilig met de scootmobiel moeten rijden.”

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

SHOPPING DAYS De Panne 2024

SHOPPING DAYS De Panne 2024 SCOOR JOUW PANNEBATJES EN GENIET VAN ANIMATIE EN OPTREDENS. Het eerste weekend van de zomer moet je in De Panne

Nieuws Vleteren

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN

OPENINGSFEEST DE MEESTERSMOLEN: De ‘De Meestersmolen’ werd volledig hersteld en opgefrist. De werken werden in december afgerond, dus de molen staat er weer piekfijn bij. 

Koksijde Nieuws

Bunkerdag 2024 Koksijde

Bunkerdag 2024 Koksijde: Kom naar één van de 2 gratis activiteiten over de beroemde ondergrondse schuilplaatsen. Belangrijk: vergeet je niet in te schrijven!  2 juni