65.000 gezinnen hebben een UiTPAS

65.000 gezinnen hebben eenUiTPAS

65.000 gezinnen hebben een UiTPAS: Brussel, 25/01/2024 – Meer dan 65.000 gezinnen hebben vandaag een UiTPAS. Veel kinderen wonen vandaag niet bij hun beide ouders. Voor veel UiTPAS-gebruikers is het
daarom niet gemakkelijk om hun vrije tijd te organiseren. Om hen daarbij te helpen, ontwikkelde UiTPAS naast de fysieke kaart ook een app. Zo kunnen gezinnen en andere gebruikers nog makkelijker deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, ook als ze hun kaart niet op zak hebben.


De grootste voordeelpas voor vrije tijd
UiTPAS is het Vlaamse spaar- en voordelenprogramma voor cultuur, sport en jeugd. Als UiTPAS-houder spaar je punten bij heel wat activiteiten in Vlaanderen en Brussel, die je kan omruilen voor kortingen, bijzondere belevingen of fijne cadeautjes. Voor de vele gezinnen onder de UiTPAS-gebruikers is het niet altijd makkelijk om hun vrije tijd te regelen: een op drie kinderen woont immers niet bij hun twee ouders.

UiTPAS voor het hele gezin
UiTPAS komt tegemoet aan die realiteit met een app, waarin ouders makkelijk punten kunnen sparen en ruilen – voor zichzelf, en meteen ook voor hun kinderen en andere gezinsleden. “We hebben goed geluisterd naar de noden van gezinnen: de app maakt het voor hen nog makkelijker om samen op stap te gaan. Je hoeft geen fysieke kaart meer op zak te hebben, en ook alleenstaande ouders, ouders in nieuw samengestelde gezinnen of grootouders hebben zo altijd de UiTPAS van de kinderen bij de hand,” zegt Ellen Van den Berghe, algemeen directeur van publiq.

“Iedereen heeft recht op vrije tijd, en dankzij UiTPAS kunnen we dat realiseren. We willen dat gezinnen het rijke vrijetijdsaanbod in de Vlaamse gemeenten nog beter leren kennen. In Vlaanderen zetten we in op de digitalisering van de vrijetijdssector en de UiTPAS is daar een mooi voorbeeld van.“ – Jan Jambon, Vlaams minister-president


Meer dan 400.000 pashouders
UiTPAS bestaat sinds 2012: intussen zijn er al meer dan 400.000 UiTPAS-houders, die samen al meer dan 10 miljoen UiTPAS-punten spaarden bij meer dan 4.000 organisaties in heel Vlaanderen en Brussel. De diverse groep pashouders bestaat uit 65.000 gezinnen, 25.000 jongeren en meer dan 100.000 kinderen. Meer dan 45.000 van alle gebruikers maken vandaag al gebruik van de UiTPAS-app.


Over UiTPAS
UiTPAS is de spaar- en voordeelpas voor vrije tijd buitenshuis. Met UiTPAS spaar je punten bij activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel, die je vervolgens kan omruilen voor kortingen en andere voordelen. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS bovendien korting op alle UiTPAS-activiteiten. Meer dan 4000 organisaties in 135 steden en gemeenten bieden UiTPAS al aan.

Meer op uitpas.be

Over publiq

Wat valt er te beleven in je vrije tijd? Op die vraag wil publiq vzw een antwoord geven. Mensen
en activiteiten verbinden – met stapstenen waar nodig: dat is onze missie. Als specialist in vrijetijdscommunicatie zet publiq in op platformen, producten en campagnes waar aanbod en publiek elkaar vinden. Dat doen we met UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTX, UiTPAS, UiTdatabank en museumPASSmusées. En samen met organisatoren, overheden en experts.


Meer op publiq.be

Extra nieuws:

Nieuwpoort Nieuws

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort

Italiaanse avond Kiwanis Nieuwpoort: Ter ere van het 50jarig bestaan van Kiwanis Nieuwpoort organiseert de lokale afdeling een spetterende Italiaanse avond. Het evenement, dat plaatsvindt

De Panne Nieuws Veurne

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE

CLASSIC BRUGGE – DE PANNE: Op 20 en 21 maart staat de Classic Brugge – De Panne opnieuw op het programma. Wil je volop meegenieten?

Koksijde Nieuws

Bredene Koksijde Classic

Bredene Koksijde Classic: Wie spurt naar eeuwige roem in de Bredene Koksijde Classic? We zijn al aan de 5e editie toe van de miniklassieker. Traditiegetrouw