Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Deze maand stelt Jens Vanoverschelde (31) van bistro ’t Klein Gewin een streekgebonden creatie voor.
Ingrediënten karnemelkstampers (4p)
150 gram hoeveboter (Keiemse Kazen)
20 bloemige aardappelen (boerenmarkt)
300 ml verse karnemelk (Keiemse Kazen)
Bieslook & pijpajuin (boerenmarkt)
Mosterd
Zout en peper
Zo ga je te werk
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water;
- Smelt de boter en doe de aardappelen, karnemelk en mosterd erbij;
- Maak hiervan puree en werk af met zout en peper naar smaak;
- Snijd de bieslook en pijpajuin fijn en houd opzij voor de afwerking.
Ingrediënten biermousselinesaus (4p)
3 hoeve-eitjes (boerenmarkt)
250 gram hoeveboter (Keiemse Kazen)
2 eidopjes bier (Papegaei van de buren van brouwerij Verstraete, Grote Dijk 13)
1 eidopje water
2 eetlepels opgeklopte room (Keiemse Kazen)
Halve citroen
Snuifje cayennepeper
Snuifje zout
Zo ga je te werk
- Doe de boter in een pot en zet op een zacht vuur;
- Schep het bleke strengsel weg en hou de geklaarde boter warm;
- Klop de eidooiers met een garde op een licht vuur in een diepe steelpan;
- Voeg een scheutje water en 2 eidopjes bier toe en klop het mengsel schuimig in een achtvorm;
- Schenk de geklaarde boter bij de saus en blijf kloppen tot je een dikke sausmassa krijgt;
- Werk af met citroen, cayennepeper en zout naar smaak.
Ingrediënten gepocheerd hoeve-eitje
1 hoeve-eitje (boerenmarkt)
Azijn
Water
Zo ga je te werk
- Doe water en een scheutje azijn in een diepe steelpan en breng aan de kook;
- Giet het eitje voorzichtig in een apart kommetje;
- Roer met een garde een draaikolk in het warme water;
- Breng het eitje voorzichtig in het water en pocheer ongeveer 2 minuutjes;
- Haal het gepocheerd eitje voorzichtig uit het water.
Ingrediënt: 1 kg ongepelde Noordzeegarnaaltjes (’t Festijn)
Afwerking
- Pel de garnaaltjes;
- Neem een diep bord en breng de karnemelkstampers in het bord;
- Giet wat biermousseline over de karnemelkstampers;
- Werk af met een gepocheerd eitje, handgepelde garnaaltjes, bieslook en pijpajuin;
- Tip beerpairing: Papegaei bier.
Dit is Jens
Drie jaar geleden startten mijn ouders en ik de bistro op, aanvankelijk als een ontbijt- en kleine lunchzaak. Dit concept veranderden we vrij snel naar lunch en diner. Vorig jaar namen mijn echtgenote Stephanie en ik de bistro over en legden we de focus op een kleine, verse & seizoensgebonden menukaart in een gezellig en toegankelijk kader.
Na drie jaar hebben we al een mooi bestand van leveranciers uit de streek opgebouwd. We zoeken altijd naar mensen die met hun eigen producten samen met ons de Bistro naar een hoger niveau kunnen tillen. Alles start immers bij het product. Ver hoeven we niet te zoeken, Diksmuide en omstreken barst van goeie producten en leveranciers. We gaan elke zaterdag naar de boerenmarkt om verse producten voor onze bistro. Werken met producten van hier is voor ons vanzelfsprekend. Diksmuidse producten zijn niet meer weg te denken uit onze keuken.
Extra nieuws:
KERST 2024 Koksijde Nieuws
Kerstmarkt Vrienden der Blinden 2024
Kerstmarkt Vrienden der Blinden 2024 : Bezoek de Kerstmarkt van Vrienden der Blinden in Koksijde Datum: Vrijdag 13 december 2024Tijd: Van 15:00 tot 22:00Locatie: Hendrik
Alveringem Nieuws
HET WARMSTE JEUGDTHEATER
HET WARMSTE JEUGDTHEATER – PIRATENSOEP MET BALLETJES: Kapitein Korneel is bijzonder slechtgeluimd en de arme Jacobus zal het geweten hebben! Ze zijn gestrand op een
Diksmuide Nieuws
Sint en pieten houden op 23 november halt in CC Kruispunt
Sint en pieten houden op 23 november halt in CC Kruispunt: De Sint en zijn pieten houden op zaterdag 23 november opnieuw halt in Diksmuide.
Vakantiewoning Allegretto Oostduinkerke
’t Spendiege Buurtwinkel
Corre’s Food Diksmuide
Verdonck Veurne
Atelier Vanquaethem Veurne
Plopsaqua De Panne
Fotografie Christophe
JTK Koeltechniek Grootkeuken
Agence Mulier De Panne
Traiteur Caroline Nieuwpoort
ESV Technics: Elektro, sanitair, verwarming, ventilatie
Table2Chair
Plopsaland De Panne
LG BOUW: Algemene bouw -en renovatiewerken
Bloemen Florina Leke
Restaurant Mozaiek Veurne
Schoonvaere Bouw-en renovatiewerken
Jochen’s Velodroom
Indoorsteel
Juwelen Kimberly Nieuwpoort
Apple & PC Clinic Koksijde
Pepas: grafisch vormgever
Vakantiewoning De Groene Boomgaard
Schrijnwerkerij Goderis-Devrome
Restaurant De Schreve
D’Coupe Kapster
Tulpin Banden Veurne
Delerue Bouw -en Renovatiewerken
MW Creations : Pools and more
Quality Wines Veurne
Garage Westcars Veurne
Deroo & Coget BV
Morliterm bv
Zitadella: kinderkledij & juwelen
BV Vandaele Bjorn
Vakantiewoning Villa Timo
ECONICK: Zonnepanelen
Proletter Veurne
SOLAR-WEST
C-Fish culinaire Viswinkel te Veurne
Kiwanis Nieuwpoort
Traiteur Vandermeulen Diksmuide
Dakwerken Dimitri Plaisier
Cafetaria Hoge-Blekkerbad Koksijde
Boeten Vastgoed
Eetboetiek Stoelezvous Koksijde
DS-Tent Feestverhuur
Restaurant Caricole
Architect Hugo Dezutter
Delsael BV: sanitair, ventilatie, verwarming en zonneboilers
HP Schilderwerken BV
Steph’s kroketjes: artisanaal en lokaal
Bakkerij Du Littoral Koksijde
Trimsalon Sascha
Vakantiewoning ’t Grenshof
Knip-S Coiffure
Bouwbedrijf Pysson BV
Furnawash carwash Veurne
Vakantiewoning Knollehof te Veurne
Premium Quality Cars
Millecam Didier Bouwbedrijf Alveringem
Mikado Entertainment Veurne
PubliX – net iets eXtra
Isabelle Sissau Keramiek Alveringem
Vakantiewoning ’t Zuidwesterke
Camping Scheibeekhoeve
Afest: Verhuur van Feesttenten
ESL-Projects by Vantyghem: schrijnwerk
Belle & Bronzée: zonnestudio
B&B DE KAAI NIEUWPOORT
Uw zaak op onze website?
Buencamino: Wandelshop & Coach Nieuwpoort
Myrthes Huisje: vakantiewoning
Schoonvaere Algemene Tuinwerken
Bathroom Heaven
Hoeveboerderij Bien Acquis
Restaurant De Kelle
Carpentier Kenneth
Fotoclub CoxyPics Koksijde
Mama-Thai Koksijde