Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Deze maand stelt Jens Vanoverschelde (31) van bistro ’t Klein Gewin een streekgebonden creatie voor.
Ingrediënten karnemelkstampers (4p)
150 gram hoeveboter (Keiemse Kazen)
20 bloemige aardappelen (boerenmarkt)
300 ml verse karnemelk (Keiemse Kazen)
Bieslook & pijpajuin (boerenmarkt)
Mosterd
Zout en peper
Zo ga je te werk
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water;
- Smelt de boter en doe de aardappelen, karnemelk en mosterd erbij;
- Maak hiervan puree en werk af met zout en peper naar smaak;
- Snijd de bieslook en pijpajuin fijn en houd opzij voor de afwerking.
Ingrediënten biermousselinesaus (4p)
3 hoeve-eitjes (boerenmarkt)
250 gram hoeveboter (Keiemse Kazen)
2 eidopjes bier (Papegaei van de buren van brouwerij Verstraete, Grote Dijk 13)
1 eidopje water
2 eetlepels opgeklopte room (Keiemse Kazen)
Halve citroen
Snuifje cayennepeper
Snuifje zout
Zo ga je te werk
- Doe de boter in een pot en zet op een zacht vuur;
- Schep het bleke strengsel weg en hou de geklaarde boter warm;
- Klop de eidooiers met een garde op een licht vuur in een diepe steelpan;
- Voeg een scheutje water en 2 eidopjes bier toe en klop het mengsel schuimig in een achtvorm;
- Schenk de geklaarde boter bij de saus en blijf kloppen tot je een dikke sausmassa krijgt;
- Werk af met citroen, cayennepeper en zout naar smaak.
Ingrediënten gepocheerd hoeve-eitje
1 hoeve-eitje (boerenmarkt)
Azijn
Water
Zo ga je te werk
- Doe water en een scheutje azijn in een diepe steelpan en breng aan de kook;
- Giet het eitje voorzichtig in een apart kommetje;
- Roer met een garde een draaikolk in het warme water;
- Breng het eitje voorzichtig in het water en pocheer ongeveer 2 minuutjes;
- Haal het gepocheerd eitje voorzichtig uit het water.
Ingrediënt: 1 kg ongepelde Noordzeegarnaaltjes (’t Festijn)
Afwerking
- Pel de garnaaltjes;
- Neem een diep bord en breng de karnemelkstampers in het bord;
- Giet wat biermousseline over de karnemelkstampers;
- Werk af met een gepocheerd eitje, handgepelde garnaaltjes, bieslook en pijpajuin;
- Tip beerpairing: Papegaei bier.
Dit is Jens
Drie jaar geleden startten mijn ouders en ik de bistro op, aanvankelijk als een ontbijt- en kleine lunchzaak. Dit concept veranderden we vrij snel naar lunch en diner. Vorig jaar namen mijn echtgenote Stephanie en ik de bistro over en legden we de focus op een kleine, verse & seizoensgebonden menukaart in een gezellig en toegankelijk kader.
Na drie jaar hebben we al een mooi bestand van leveranciers uit de streek opgebouwd. We zoeken altijd naar mensen die met hun eigen producten samen met ons de Bistro naar een hoger niveau kunnen tillen. Alles start immers bij het product. Ver hoeven we niet te zoeken, Diksmuide en omstreken barst van goeie producten en leveranciers. We gaan elke zaterdag naar de boerenmarkt om verse producten voor onze bistro. Werken met producten van hier is voor ons vanzelfsprekend. Diksmuidse producten zijn niet meer weg te denken uit onze keuken.
Extra nieuws:
Diksmuide Nieuws
De Langste Tafel 01/06/2024
De Langste Tafel 01/06/2024 : Kom tussen 14.00 en 17.00 uur op zaterdag 1 juni langs op de boerenmarkt om aan te schuiven aan de
Diksmuide Nieuws
Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit
Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit: Het wagenpark van het lokaal bestuur heeft er sinds vorige week twee elektrische voertuigen bij. Voor de voertuigen –
De Panne Nieuws
GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND
GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND: Kom naar een weekend vol feestelijke evenementen in thema’s zoals visserij en reuzen in het kader van de verbroedering van
Agence Mulier De Panne
Restaurant De Schreve
Garage Westcars Veurne
Millecam Didier Bouwbedrijf Alveringem
Vakantiewoning Knollehof te Veurne
Alpaca Adventure
B&B DE KAAI NIEUWPOORT
Camping Scheibeekhoeve
Fotoclub CoxyPics Koksijde
Jochen’s Velodroom
Pepas: grafisch vormgever
Eetboetiek Stoelezvous Koksijde
Bakkerij Du Littoral Koksijde
Mikado Entertainment Veurne
Vakantiewoning ’t Zuidwesterke
ESL-Projects by Vantyghem: schrijnwerk
Kiwanis Nieuwpoort
LG BOUW: Algemene bouw -en renovatiewerken
Steph’s kroketjes: artisanaal en lokaal
Afest: Verhuur van Feesttenten
Atelier Vanquaethem Veurne
Vakantiewoning De Groene Boomgaard
Restaurant Mozaiek Veurne
Neptunus
ESV Technics: Elektro, sanitair, verwarming, ventilatie
Delerue Bouw -en Renovatiewerken
Vakantiewoning Allegretto Oostduinkerke
JTK Koeltechniek Grootkeuken
Vakantiewoning ’t Grenshof
Deroo & Coget BV
BV Vandaele Bjorn
Restaurant De Kelle
D’Coupe Kapster
Hoeveboerderij Bien Acquis
Furnawash carwash Veurne
Restaurant Caricole
Bouwbedrijf Pysson BV
Plopsaqua De Panne
Belle & Bronzée: zonnestudio
Delsael BV: sanitair, ventilatie, verwarming en zonneboilers
Mama Thai Nieuwpoort
Passage Foodbar Veurne
’t Spendiege Buurtwinkel
Patatshop.be webshop aardappelen
Schoonvaere Algemene Tuinwerken
Corre’s Food Diksmuide
Zitadella: kinderkledij & juwelen
Traiteur Caroline Nieuwpoort
Indoorsteel
Buencamino: Wandelshop & Coach Nieuwpoort
C-Fish culinaire Viswinkel te Veurne
De Zonnegloed Sanctuary
Cafetaria Hoge-Blekkerbad Koksijde
Architect Hugo Dezutter
PubliX – net iets eXtra
Proletter Veurne
Bloemen Florina Leke
Apple & PC Clinic Koksijde
Schrijnwerkerij Goderis-Devrome
Carpentier Kenneth
On Fire by JTK
Uw zaak op onze website?
Mama-Thai Koksijde
Juwelen Kimberly Nieuwpoort
Quality Wines Veurne
MW Creations : Pools and more
HP Schilderwerken BV
Fotografie Christophe
Isabelle Sissau Keramiek Alveringem
Vakantiewoning Villa Timo
Dakwerken Dimitri Plaisier
Morliterm bv
Verdonck Veurne
Schoonvaere Bouw-en renovatiewerken
DS-Tent Feestverhuur
Traiteur Vandermeulen Diksmuide
ECONICK: Zonnepanelen
Myrthes Huisje: vakantiewoning
Tulpin Banden Veurne
Bakkerij Bachten de Kupe Veurne