Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023: De “Vierdaagse van de IJzer” biedt voor jong en oud jaarlijks, tijdens de eerste volle week volgend op 15 augustus, vier dagen wandelplezier. De wandelaar kan vrij kiezen hoeveel en op welke dagen hij of zij wenst deel te nemen. Iedere dag worden verschillende afstanden aangeboden: 8, 16, 24 en  32 km. Alternatieve routes worden voorzien om G-sporters maximaal te laten deelnemen.

Dagelijks is er tenminste één plechtigheid om de militairen en burgers te herdenken die het slachtoffer zijn geworden van beide Wereldoorlogen, maar voornamelijk de Eerste Wereldoorlog gezien de regio.

  • De openingsplechtigheid en de start en aankomst van de éérste wandeldag vinden plaats in Koksijde-Oostduinkerke, de gemeente waar de oorsprong van de “Vierdaagse van de IJzer” ligt.
  • Er wordt telkens geprobeerd dat de omloop van de eerste wandeldag over het grondgebied van Nieuwpoort loopt, de laatste stad op het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog. Uitzonderingen zijn mogelijk.
  • De start en aankomst van de laatste wandeldag, de slotplechtigheid en het defilé  van de deelnemers vinden steeds plaats in de stad Ieper, het begrip en symbool van de Eerste Wereldoorlog.
  • De overige twee start- en aankomstplaatsen liggen in de frontsteden Diksmuide en Poperinge.

Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023

Van 22 tot en met 25 augustus 2023 kan er terug 4 dagen gewandeld worden in achtereenvolgens Oostduinkerke-Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper.

Schrijf je vanaf vandaag in voor de 50e Vierdaagse van de IJzer 2023 via www.vierdaagse.be. Hoeveel dagen en/of welke afstanden wandelen? De keuze is helemaal aan jou. Voor meer info of vragen, raadpleeg de website.

Waar? Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge en/of Ieper.

Wanneer? 22, 23, 24 en/of 25 augustus 2023.

Afstand? Keuze tussen 8, 16, 24 en 32 km.

Prijs? €7/dag voor volwassenen, €5/dag voor jongeren t.e.m. 18 jaar.*

P.S. Wie niet te lang wacht, wordt misschien wel beloond met een prijs. Want wie zich inschrijft en betaalt voor 31 juli, maakt kans op een van de vele beloningen. Zin in een weekendje weg, een waardebon om eens lekker te gaan eten of nog iets anders? Twijfel dan niet en registreer je nu!

*Let op: deze prijs is geldig t.e.m. 31 juli, daarna zijn andere prijzen van toepassing.

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht