Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8 aan werken op Ieperse Steenweg vanaf 18 september: Vanaf maandag 18 september verandert de verkeerssituatie bij de wegenwerken op de Ieperse Steenweg tussen Alveringem en Veurne. Het verkeer in beide richtingen moet vanaf dan over de nieuwe aangelegde ventwegen. Daarnaast komt er ook een tijdelijke rotonde aan de Nieuwe Herberg.

Sinds augustus 2022 werkt de aannemer op de Ieperse Steenweg, de eerste fase. In deze fase wordt er gewerkt op de Ieperse Steenweg, tussen de grens met Alveringem en de Krommegracht.

De voorbereidingen, voor het inkokeren van de Vinkembeek, Krommegracht en Steengracht, worden ook getroffen. Volgens de huidige planning duren de werken van fase één nog tot midden 2024.

Vanaf maandag 18 september schuift de werfzone een stukje op, van de ventwegen naar de Ieperse Steenweg zelf. De verkeerssituatie verandert dan ook. Zo moet het verkeer van Ieper richting Veurne of omgekeerd via de nieuwe ventweg in de werfzone tussen de Vinkembeek en de Krommegracht rijden.

Wie vanuit de zijstraten Wijdouwbeekstraat, Oerenstraat en Krommegrachtstraat komt, moet verplicht rechtsaf richting Veurne.

Bewoners

Het verkeer vanuit de zijstraten Molendreef, Gouden-Hoofdstraat en Zwart-Paardstraat moet verplicht rechtsaf rijden richting Ieper. Wie vanuit die zijstraten komt en naar Veurne gaat, moet via de ventweg en op de tijdelijke rotonde, net voor de Nieuwe Herberg, omkeren.

Ook bewoners van Vinkem en Beauvoorde moeten verplicht rechtsaf rijden op de Ieperse Steenweg, richting Ieper, om zo naar Veurne te rijden.

Bron: Nieuwsblad:

Extra nieuws:

Koksijde Nieuws

Wulps Weekend 19-21 juli 2024

Wulps Weekend 19-21 juli 2024: Feest in Wulpen! Heb je nog geen plannen tussen 19 en 21 juli 2024? Dan moet je zeker afzakken naar Wulpen voor

Koksijde Nieuws

Garnaalfeesten Oostduinkerke 2024

Garnaalfeesten Oostduinkerke 2024: Zet de zomer feestend in met de 73e editie van de Garnaalfeesten! Een ode aan de garnaal en in het bijzonder aan

Koksijde Nieuws

INTERNATIONAL K9-DAY 2024

INTERNATIONAL K9-DAY 2024: De netwerkorganisatie ANTW4WVL (een samenwerking tussen de politiezones Antwerpen, Polder, RIHO, Vlas en Westkust) organiseert voor de vierde keer de International  K9-DAY . Tijdens