Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8 aan werken op Ieperse Steenweg vanaf 18 september: Vanaf maandag 18 september verandert de verkeerssituatie bij de wegenwerken op de Ieperse Steenweg tussen Alveringem en Veurne. Het verkeer in beide richtingen moet vanaf dan over de nieuwe aangelegde ventwegen. Daarnaast komt er ook een tijdelijke rotonde aan de Nieuwe Herberg.

Sinds augustus 2022 werkt de aannemer op de Ieperse Steenweg, de eerste fase. In deze fase wordt er gewerkt op de Ieperse Steenweg, tussen de grens met Alveringem en de Krommegracht.

De voorbereidingen, voor het inkokeren van de Vinkembeek, Krommegracht en Steengracht, worden ook getroffen. Volgens de huidige planning duren de werken van fase één nog tot midden 2024.

Vanaf maandag 18 september schuift de werfzone een stukje op, van de ventwegen naar de Ieperse Steenweg zelf. De verkeerssituatie verandert dan ook. Zo moet het verkeer van Ieper richting Veurne of omgekeerd via de nieuwe ventweg in de werfzone tussen de Vinkembeek en de Krommegracht rijden.

Wie vanuit de zijstraten Wijdouwbeekstraat, Oerenstraat en Krommegrachtstraat komt, moet verplicht rechtsaf richting Veurne.

Bewoners

Het verkeer vanuit de zijstraten Molendreef, Gouden-Hoofdstraat en Zwart-Paardstraat moet verplicht rechtsaf rijden richting Ieper. Wie vanuit die zijstraten komt en naar Veurne gaat, moet via de ventweg en op de tijdelijke rotonde, net voor de Nieuwe Herberg, omkeren.

Ook bewoners van Vinkem en Beauvoorde moeten verplicht rechtsaf rijden op de Ieperse Steenweg, richting Ieper, om zo naar Veurne te rijden.

Bron: Nieuwsblad:

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Julifoor Kermis Poperinge 2024

Julifoor Kermis Poperinge 2024: Kermis op de Grote Markt en op de Paardenmarkt. Elke dag open vanaf 16 u. Wanneer Locatie Centrum Poperinge Grote Markt , 8970 Poperinge

Nieuws Poperinge

Kermis in het zwembad

Kermis in het zwembad: Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli vieren we kermis in het Sport-en Recreatiebad de Kouter te Poperinge ! 

Nieuws Poperinge

Feest van Reuzen en Picon

Feest van Reuzen en Picon 2024: Op 21 & 22 september vindt de tweede editie van het Feest van Picon en Reuzen plaats in Poperinge.