Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8

Nieuwe verkeerssituatie N8 aan werken op Ieperse Steenweg vanaf 18 september: Vanaf maandag 18 september verandert de verkeerssituatie bij de wegenwerken op de Ieperse Steenweg tussen Alveringem en Veurne. Het verkeer in beide richtingen moet vanaf dan over de nieuwe aangelegde ventwegen. Daarnaast komt er ook een tijdelijke rotonde aan de Nieuwe Herberg.

Sinds augustus 2022 werkt de aannemer op de Ieperse Steenweg, de eerste fase. In deze fase wordt er gewerkt op de Ieperse Steenweg, tussen de grens met Alveringem en de Krommegracht.

De voorbereidingen, voor het inkokeren van de Vinkembeek, Krommegracht en Steengracht, worden ook getroffen. Volgens de huidige planning duren de werken van fase één nog tot midden 2024.

Vanaf maandag 18 september schuift de werfzone een stukje op, van de ventwegen naar de Ieperse Steenweg zelf. De verkeerssituatie verandert dan ook. Zo moet het verkeer van Ieper richting Veurne of omgekeerd via de nieuwe ventweg in de werfzone tussen de Vinkembeek en de Krommegracht rijden.

Wie vanuit de zijstraten Wijdouwbeekstraat, Oerenstraat en Krommegrachtstraat komt, moet verplicht rechtsaf richting Veurne.

Bewoners

Het verkeer vanuit de zijstraten Molendreef, Gouden-Hoofdstraat en Zwart-Paardstraat moet verplicht rechtsaf rijden richting Ieper. Wie vanuit die zijstraten komt en naar Veurne gaat, moet via de ventweg en op de tijdelijke rotonde, net voor de Nieuwe Herberg, omkeren.

Ook bewoners van Vinkem en Beauvoorde moeten verplicht rechtsaf rijden op de Ieperse Steenweg, richting Ieper, om zo naar Veurne te rijden.

Bron: Nieuwsblad:

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme