Wandeling rond Albert I-monument en Ganzepoot

Wandeling rond Albert I-monument en Ganzepoot

Vanaf 29 oktober 1914 werd de IJzervlakte onder water gezet. ‘De Duitsers zijn te sterk, we gaan snel het kraantje openzetten…’ Zo ging het natuurlijk niet bij de wereldberoemde onderwaterzetting. In 1914 waren er slechts enkelen die een overzicht hadden over de afwaterings- en scheepvaartkanalen en de werking van sluizen en verlaten. Hendrik Geeraert, Karel Cogghe en de ‘Compagnie Sapeurs-Pontonniers’ speelden een belangrijke rol.

Het sluizencomplex ‘De Ganzepoot’ en de herdenkingsmonumenten getuigen van de gebeurtenissen van meer dan honderd jaar geleden. We wandelen rond het sluizencomplex ‘De Ganzepoot’, met zijn zes waterkanalen.

De gids legt de onderwaterzetting uit en geeft duiding bij de herdenkingsmonumenten. Nadien mogelijkheid om individueel het Bezoekerscentrum Westfront te bezoeken, betalend.

Data: 30/08, telkens van 10.30 u. tot 12.30 u.

Deze begeleide wandeling wordt gratis aangeboden maar je dient je vooraf in te schrijven ofwel via deze link ofwel via het infokantoor van Toerisme Nieuwpoort.

Opgelet: je kunt je max. 2 weken voorafgaand aan de gewenste deelnamedatum inschrijven. Op de tickets zal de plaats van afspraak staan. 

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.