Zonnebloem sluit preventief na positieve test.

Het Dienstencentrum De Zonnebloem zal deze week preventief de deuren van de cafetaria sluiten. Een medewerker heeft een positieve coronatest afgelegd. Er was geen gevaar voor de klanten. 

De medewerker is gisteren maandag 28 september getest in het triagecentrum en testte positief op COVID19. Een andere medewerker liet vanmorgen weten dat er mogelijke symptomen aanwezig zijn en koos voor een test en quarantaine.

De rest van het team van De Zonnebloem gaat ook in quarantaine en zal vandaag worden getest. 

De klanten van het dienstencentrum kwamen niet in gevaar. De betrokken medewerker was gisteren wel actief in de cafetaria, maar droeg steeds een chirurgisch mondmasker en ontsmette erg regelmatig de handen.

Bovendien waren de contacten erg vluchtig, met respect voor de social distancing. Volgens de huisarts die De Zonnebloem opvolgt, is de kans op besmetting minimaal.

Uit voorzorg wordt de cafetaria voor de rest van de week afgesloten. Er kunnen op de middag geen maaltijden meer worden aangeboden. Ook de namiddagactiviteiten die in de cafetaria plaatsvinden, zoals biljart, rummikub of kaarten, zijn tot en met vrijdag geannuleerd.

In de loop van deze week wordt geëvalueerd of de cafetaria vanaf maandag 5 oktober weer kan openen.

De externe werking binnen het dienstencentrum kan wel blijven doorgaan. Zo zijn er op andere locaties binnen het gebouw onder meer cursussen voor Open School, zijn er zitdagen van verschillende diensten en is er de werking van teken- en schilderclub Het Zonnepalet. 

Lees ook:

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.