Herstart Dienstencentrum De Zonnebloem vanaf 1 september

De Zonnebloem Veurne

0 / 5

Your page rank:

Goed nieuws voor de bezoekers van Dienstencentrum De Zonnebloem, want na zes maanden zal de reguliere werking opnieuw voorzichtig en coronaproof worden opgestart. Dit betekent dat er maaltijden zullen worden aangeboden, dat de cafetaria open zal zijn en dat de clubwerking mogelijk is. 

Vanaf dinsdag 1 september biedt het Dienstencentrum opnieuw een dagschotel aan. Let wel, er zijn door de coronacrisis heel wat aanpassingen! Reserveren voor de maaltijden is noodzakelijk en doe je telkens ten laatste op de vrijdag voor de week waarin je wenst te komen. Dit kan dus niet meer een dag op voorhand. Zo kunnen de medewerkers de cafetaria- en tafelschikking op een goede en veilige manier organiseren. Voortaan moet er ook een registratie zijn van elke eter. Zo zullen de naam, het adres, rijksregisternummer en een telefoonnummer worden genoteerd.

De deuren openen om 11.30 uur. De maaltijden worden vanaf 12 uur opgediend. Na het eten neemt de Zonnebloemploeg de nodige tijd om de ruimte te ontsmetten en vrij te maken voor de activiteiten in de namiddag. Er zijn heel wat voorzorgsmaatregelen, met het nodige aantal plaatsen om de mensen op voldoende afstand van elkaar te laten eten. Iedereen krijgt ook een plaats aangewezen. Er is tijdelijk bediening aan tafel en dit zowel voor de maaltijden als voor de cafetaria. Bij het binnenkomen van De Zonnebloem moeten iedereen de handen verplicht ontsmetten. Een mondmasker is verplicht in publieke gebouwen, dus ook in De Zonnebloem. De cafetaria is opnieuw open van 13.30 tot 17 uur. Reserveren voor een dagschotel kan via reserveren via zonnebloem@veurne.be of 058 31 57 78.

Wijziging tarieven, gratis water

Het stadsbestuur voerde een wijziging door van de tarieven voor de maaltijden. Voor mensen ouder dan 55 jaar blijft de prijs 6,70 euro, maar voor mensen jonger dan 55 jaar wordt dit 10 euro. Voortaan is er geen drankje meer inbegrepen in de maaltijd, maar kan er altijd gratis water worden genomen in de cafetaria.

Het Dienstencentrum stelt de gezondheid voorop! Voldoende water drinken is voor iedereen van belang. Om dit te onderstrepen, besliste het stadsbestuur om voortaan in de cafetaria van De Zonnebloem het water gratis ter beschikking te stellen. Bruis- en mineraalwater krijg je er voortaan zoveel als je wil. Anderzijds zijn de cafetariaprijzen aangepast, waarbij vooral de alcoholische dranken een stukje duurder worden vanaf september.

Loket opnieuw open

Vanaf september is de balie van Dienstencentrum De Zonnebloem ook opnieuw open op elke werkdag van 8.15 tot 12 uur. Buiten deze uren zijn de medewerkers enkel op afspraak beschikbaar. Een afspraak maken kan digitaal via www.veurne.be/afspraak-maken of via 058 31 57 78. 

Clubs en activiteiten

De clubs kunnen ook weer opstarten. Voor meer informatie, of jouw club ook opnieuw aan de slag gaat en op welke manier, neem je contact op met Dienstencentrum De Zonnebloem.

Triagecentrum

De herstart van Dienstencentrum De Zonnebloem betekent er een satellietpunt komt voor het COVID19-triagecentrum. Naast de afdeling in De Zonnebloem, komt er een testcenter in de Huisartsenwachtpost in de Ieperse Steenweg 99/0101, rechtover AZ West. 

Ziek? Blijf thuis en bel naar de huisarts! In het weekend of ’s avonds bel je 1733. Patiënten met luchtwegklachten (hoest, niezen, keelpijn …), een grieperig gevoel of koorts komen niet rechtstreeks naar de consultatieruimte van de huisarts, de Huisartswachtpost of naar de spoeddienst van AZ West. 

One thought on “Herstart Dienstencentrum De Zonnebloem vanaf 1 september

  1. Pingback: Zonnebloem sluit preventief na positieve test. - Neem me mee Magazine

Comments are closed.