Week van de handhaving.

Week van de handhaving.

De week van de handhaving gaat ditmaal van start op 5 oktober en eindigt op 11 oktober. Tijdens deze week vragen we, in samenwerking met de mooimakers, verhoogde controle voor sluikstort en zwerfvuil. We doen dit door overtreders aan te spreken/te beboeten en vooral door positief gedrag bij de burger te stimuleren en verder aan te moedigen.

Er worden dus niet enkel boetes uitgedeeld, maar er wordt ook gefocust op het gepast aanspreken van overtreders en het verhogen van de sociale controle door ons team van gemeenschapswachters maximaal in te zetten.

Zwerfvuil en sluikstort kost ons handenvol geld dat beter besteed kan worden, ook de milieu-impact is niet te verwaarlozen, denk maar aan de plastiek soep of dieren die verstrikt raken in zwerfvuil. 
Naast het effect op het milieu en de hopen geld die geïnvesteerd worden om deze zwerfvuilproblematiek aan te pakken, is het ook enorm storend om in jouw omgeving voortdurend geconfronteerd te worden met afvalzakken, papiertjes, blikjes, hondenpoep en andere zaken die er eigenlijk niet zouden mogen liggen.

Geef alvast het goede voorbeeld tijdens, maar vooral ook na de week van de handhaving:

  • Sorteer je afval zoals het hoort. Sorteer zowel thuis als op het werk of op school. Zelfs op straat worden er meer en meer mogelijkheden aangeboden om afval te sorteren.
  • Gooi niets op straat, ook al is er geen vuilnisbak in de buurt. Hou even je afval in de hand of stop het indien mogelijk in je zakken totdat je een vuilbak tegenkomt.
  • Zie je zwerfvuil liggen in de nabijheid van een openbare vuilnisbak? Raap het dan op en gooi het in die vuilnisbak.

Extra nieuws:

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de